1. nedjelja došašća, 1. prosinca 2019. g.

30. 11. 2019.

Spomedan svetaca:
utorak: Sv. Franjo Ksaverski
srijeda: Sv. Barbara
petak: Sv. Nikola
subota: Sv. Ambrozije

1. Zornice: Sutra u 6.00 sati ujutro počinju mise zornice. Svakog petka za vrijeme mise zornice skupljat će se milostinja za potrebe župnog caritasa, a ispred kipa sv. Ante biti će i košara gdje možete darivati namirnice za potrebite. Nakon zornica pozivamo sve na čaj u dvoranu pokraj crkve.

2. Upis misnih nakana i kalendari: Od utorka, 3. prosinca počinjemo upisivati misne nakane do 1. svibnja 2020. godine. U sakristiji i župnom uredu možete nabaviti katoličke kalendare za iduću godinu.

3. Ispovijed školske djece i kateheza: Ispovijed djece osnovnoškolske dobi počinje u utorak, 3. prosinca. Prošli tjedan završili smo župnu katehezu za ovu godinu. Nastavak župne kateheze je 3. veljače 2020. g.

4. Bolesnici za Božićnu ispovijed: U subotu, 7. prosinca s početkom 9.00 sati biti će u župnoj crkvi ispovijed i sveta misa za stare i bolesne koji su pokretni. Molimo da ih obavijestite. Za starije koji žele doći na ispovijed, a nemaju prijevoza možete nam javiti u župni ured, a mi ćemo osigurati prijevoz. Članove naših zajednica i zborova pozivamo da nam pomognu u organizaciji i prijevozu bolesnika, a župljane potičemo da donesu kolače ili sl. za bolesne. **Bolesnike koji ne mogu doći u crkvu pohodit ćemo kod kuće od 10. do 13. prosinca. Ukoliko netko želi prijaviti bolesnika za pohod kući može to učiniti u župnom uredu.

5. Gostovanje sestara Družbe kćeri Božje ljubavi: Iduće nedjelje, 8. prosinca u našoj župi gostovati će časne sestre Družbe Kćeri Božje ljubavi iz Zagreba koje će na svetim misama u 9.45 i 11.00 sati predstaviti poruke Bl. Drinskih mučenica i dati svjedočanstvo o svom pozivu.

6. Bezgrešno začeće BDM: Župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu iduće nedjelje proslavlja svoju nebesku zaštitnicu. Misno slavlje u 11.00 sati predvodi naš župni vikar fra Dario Mican, a svečano misno slavlje s početkom u 17.00 sati predvoditi će đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić.

7. Akcija za župni caritas: Ispred crkve moguće je kupiti adventske vijence i na taj način pomoći župni caritas. Iduće nedjelje prodajnu akciju ima zajednica Vjera i svijetlo.

8. Lukno: Potičemo sve župljane koji nisu darovali svoj godišnji obiteljski dar (lukno) da to učine, jer sezona grijanja je pred nama kada su i župne režije osjetno povećane. Hvala svima koji su to već učinili i darovali svoj prilog.

9. Tisak: Glas koncila, Glasnik Srca Isusova i Marijina