1. nedjelja došašća, 2. prosinca 2018. g.

02. 12. 2018.

Spomedan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Franjo Ksaverski
utorak: Sv. Barbara
četvrtak: Sv. Nikola
petak: Sv. Ambrozije
subota: Bezgrešno začeće BDM, svetkovina

1. Zornice: Sutra u 6.00 sati ujutro počinju mise zornice. Za vrijeme zornica milostinja će se skupljati petkom za potrebe župnog Caritasa, a ispred kipa sv. Ante biti će i košara gdje možete darivati namirnice za istu nakanu. Nakon zornica pozivamo sve na čaj u dvoranu pokraj crkve.

2. Upis misnih nakana i kalendari: Od utorka počinjemo upisivati misne nakane do 1. svibnja 2019. godine. U sakristiji i župnom uredu možete nabaviti katoličke kalendare za 2019. godinu.

3. Ispovijed školske djece i kateheza: Sutra započinje ispovijed osnovno školske djece, a prošli tjedan završili smo katehezu za ovu godinu. Katehezu nastavljamo 28. siječnja 2019. godine.

4. Tribina: Pozivamo sve župljane na tribinu „Biblija nije udžbenik geografije i astronomije“, na kojoj će gostovati prof. dr. sc. Josip Faričić redoviti profesor na Odjelu za geografiju i prorektor Sveučilišta u Zadru. Tribina će biti održana u utorak, 4. prosinca 2018. g., s početkom u 19.00 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća. Moderator tribine je prof. Branko Matišić. Ulaz slobodan.

5. Bezgrešno začeće BDM: Župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu u subotu proslavlja svoju nebesku zaštitnicu. Tim povodom svečano misno slavlje u župnoj crkvi s početkom u 17.00 sati predvoditi će đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić. Misa u Belišću je u 6.00 sati ujutro.

6. Bolesnici za Božićnu ispovijed: U petak, 7. prosinca s početkom 9.00 sati biti će u župnoj crkvi ispovijed i sveta misa za stare i bolesne koji su pokretni. Molimo da ih obavijestite. Za starije koji žele doći na ispovijed, a nemaju prijevoza možete nam javiti u župni ured, a mi ćemo osigurati prijevoz. Molimo župljanke da ispeku kolača i donesu ih do petka kako bi ih mogli počastiti. Članove naših zajednica i zborova pozivamo da nam pomognu u organizaciji i prijevozu bolesnika. *Bolesnike koji ne mogu doći u crkvu pohodit ćemo kod kuće od 10. do 14. prosinca. Ukoliko netko želi prijaviti bolesnika za pohod kući može to učiniti u župnom uredu.

7. Prijava za blagoslov obitelji: Molimo sve koji su 2018. godine doselili u našu župu ili su promijenili adresu da se dođu prijaviti u župni ured kako bi ih mogli posjetiti za vrijeme blagoslova obitelji.

8. Tisak: Glas koncila, Marija, Živo vrelo