1. nedjelja došašća, 3. prosinca 2017.

07. 12. 2017.

Spomedan svetaca:
ponedjeljak. Sv. Barbara
srijeda: Sv. Nikola
četvrtak: Sv. Ambrozije
petak: Bezgrešno začeće BDM, svetkovina

1. Zornice: Sutra u 6.00 sati ujutro počinju mise zornice. Za vrijeme zornica milostinja će se skupljati petkom za potrebe župnog caritasa, a ispred kipa sv. Ante biti će i košara gdje možete darivati namirnice za istu nakanu. Nakon zornica pozivamo sve na čaj u dvoranu pokraj crkve. Večernja misa biti će u dvorani pokraj crkve do daljnjeg.

2. Upis misnih nakana i kalendari: Od utorka počinjemo upisivati misne nakane za prva četiri mjeseca 2018. godine. U sakristiji i župnom uredu možete nabaviti katoličke kalendare za 2018. godinu.

3. Ispovijed školske djece i kateheza: Sutra započinje ispovijed osnovno školske djece, a prošli tjedan završili smo katehezu za ovu godinu. Katehezu nastavljamo 30. siječnja 2018.

4. Bezgrešno začeće BDM: Župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu u petak proslavlja svoju nebesku zaštitnicu. Tim povodom svečano misno slavlje u župnoj crkvi s početkom u 17 sati predvoditi će đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić. Mise u Belišću su u 6.00 i 18.00 sati.

5. Bolesnici za Božićnu ispovijed: U subotu, 9. prosinca s početkom 9.00 sati biti će u župnoj crkvi ispovijed i sveta misa za stare i bolesne koji su pokretni. Molimo da ih obavijestite. Za starije koji žele doći na ispovijed, a nemaju prijevoza možete nam javiti u župni ured, a mi ćemo osigurati prijevoz. Molimo župljanke da ispeku kolača i donesu ih do petka kako bi ih mogli počastiti. Članove naših zajednica i zborova pozivamo da nam pomognu u organizaciji i prijevozu bolesnika. *Bolesnike koji ne mogu doći u crkvu pohodit ćemo kod kuće od 11. do 14. prosinca. Ukoliko netko želi prijaviti bolesnika za pohod može to učiniti doma.

6. Akcija za župni CARITAS: Ispred crkve možete kupiti božićne i adventske dekoracije i kolače koje su napravile vrijedne ruke framaša i Malih misionara, te na taj način pomoći župni caritas. Iduće nedjelje, nakon svetih misa, članovi zajednice „Vjera i svijetlo“ imat će prigodnu prodaju svojih rukotvorina.

7. Završetak radova: Završili smo radove na župnoj crkvi za ovu godinu. Početkom proljeća nastaviti ćemo s izmjenom prozora. Hvala svima darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i darovali godišnji obiteljski dar (lukno).

8. Tisak: Glas koncila, MAK, Glasnik Sv. Josipa, Glasnik Srca Isusova i Marijina