I. nedjelja došašća, 27. studenoga 2022. g.

27. 11. 2022.

1.ZORNICE: Sutra započinju svete mise zornice. Zornice će biti svakog radnog dana u 6.00 sati ujutro, a poslije mise zornice molit ćemo Časoslov. Neće biti večernjih misa kroz tjedan.

* Svakog petka za vrijeme mise zornice skupljat će se milostinja za potrebe župnog Caritasa, a ispred kipa sv. Ante biti će i košara gdje možete darovati namirnice za potrebite.

** Mogućnost za ispovijed bit će prije zornica u ispovjedaonicama od 5. 30 do 6.00h.

2.OBLJETNICA: U srijedu 30. studenog navršava se 31. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja: DAMIRA BANOVIĆA, DARKA DERVENŠEKA, PAVE HORVATA i MARKA PAVLOVIĆA. Tom prigodom Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Belišće redovito odaje počast poginulim braniteljima. Program započinje u 14.30 sati paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulih branitelja 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave, a u crkvi Sv. Stjepana u Bistrincima s početkom u 15.00 sati bit će slavljena sveta misa za poginule branitelje.

3. UPIS MISNIH NAKANA: Od četvrtka 1. prosinca počinjemo upisivati misne nakane do lipnja 2023. godine. Podsjećamo da možete nabaviti katoličke kalendare za iduću godinu na izlazu iz dvorane Alojzija Stepinca.

4.DEVETNICA U VALPOVO: Župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu u utorak započinje devetnicu uoči proslave crkvenog goda. Raspored misnih slavlja možete vidjeti na plakatu ispred crkve.

5.ISPOVJED OSNOVNOŠKOLSKE DJECE: Ispovijed djece osnovnoškolske dobi biti će ovaj tjedan. Također u srijedu župnu katehezu imaju 2. i 3. razredi O.Š.

6.BOLESNICI ZA BOŽIĆNU ISPOVJED: U subotu 3. prosinca s početkom 10 sati biti će u župnoj crkvi ispovijed i sveta misa za stare i bolesne koji su pokretni. Molimo da ih obavijestite. Za starije koji žele doći na ispovijed, a nemaju prijevoza možete nam javiti u župni ured, a mi ćemo osigurati prijevoz. Članove naših zajednica i zborova pozivamo da nam pomognu u organizaciji i prijevozu bolesnika, a župljane potičemo da donesu kolače ili slično za naše starije i bolesne.

**Bolesnike koji ne mogu doći u crkvu pohodit ćemo kod kuće od 6. do 10. prosinca. Ako kod nekih naših starijih i bolesnih nismo do sada dolazili, a htjeli bi se ispovjedati i pričestiti, molimo da ih prijavite u župni ured. Ovaj petak nećemo obilati starije i bolesne u sklopu prvoga petka u mjesecu.

7.MOLITVA ZA MLADE: U četvrtak 1. prosinca u 20. 30 sati u župnoj crkvi u Belišću imamo molitvu za mlade. Molitva je zamjena za župnu katehezu krizmanika za sat kateheze ovaj tjedan.

 8.PRODAJA KOLAČA: Ispred crkve članovi udruge svetoga Vinka imaju svoju prodajnu akciju. Podržimo njihov trud i sve ono što čine za potrebite u našoj sredini. A iduće nedjelje naši framaši imaju prodajnu akciju kolača.

 9.DARIVANJE KRVI: Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Osijek, organizira redovitu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u PETAK 2.12.2022. u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće u vremenu od 10:00 do 15:00 sati.

10. Za vrijeme došašća i božićnog vremene u našoj Župi i Samostanu na ispomoći je fra Andrija Štajduhar, naš fratar koji je na službi u Splitu, a svima nama je dobro poznat s obzirom da je jedan dio svoga svećeničkog i redovničkog života podario i našoj sredini. Od srca ga pozdravljamo i želimo da se lijepo osjeća među nama.

11. Tisak: Glas Koncila, Živo vrelo i Marija