12. nedjelja kroz godinu, 23. lipnja 2019. g.

23. 6. 2019.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Rođenje sv. Ivana Krstitelja, svetkovina
petak: Presveto Srce Isusovo, svetkovina
subota: Sv. Petar i Pavao, ap., svetkovina

1. Nedjeljna misa u Bistrincima: Od iduće nedjelje sveta misa u Bistrincima je u 9.30 sati.

2. Rođenje Sv. Ivana Krstitelja: Sutra je svetkovina Rođenja sv. Ivana Krsitelja i crkveni god u Kitišancima. Svečana sveta misa je u 10:30 sati, a misno slavlje predslavi fra Dario Mican, župni vikar.

3. Dan državnosti: U utorak je Dan državnosti. Svetu misu u 19.00 sati prikazati ćemo za domovinu. U 10.00 sati biti će svečano obilježavanje Dana državnosti i molitva za domovinu kod spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali rijeke Drave.

4. Otkrivanje spomen biste: Istog dana (25. lipnja) u znak sjećanja na poginulog hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata Darka Strugačevca u Bocanjevcima će se održati svečanost otkrivanja spomen – biste s početkom u 10.30 sati. Nakon svečanosti, uslijediti će misa zadušnica za sve poginule i umrle hrvatske branitelje koju će u mjesnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvoditi fra Dario Mican.

5. Posveta oltara i župnog doma u Valpovu: U utorak, 25. lipnja tijekom misnog slavlja u 10.00 sati u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu, nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić posvetit će glavni oltar. Nadbiskup će i blagosloviti nedavno obnovljeni župni dom. Nakon posvete oltara i blagoslova župnog doma za sve će biti pripremljen domjenak ispred župne crkve na Trgu kralja Tomislava.

6. Dijamatni jubilej: Fra Bernard Rubinić ove godine slavi dijamantni jubilej-60 godina svećeničke službe. Svoju dijamantnu misu proslavit će iduće nedjelje, 30. lipnja u crkvi sv. Leonarda u Kotarima. Ovaj jubilej fra Bernarda obilježit ćemo i u Belišću sredinom rujna.

7. Put u Taizé: Traju prijave za put u Taizé od 2. do 12. kolovoza 2019. g. Cijena puta je 850 HRK, a kotizacija za smještaj iznosi 50 eura za one do 30 godina ili 140 eura za starije od 30 godina. Prijave su u župnom uredu. Svaki utorak u 20.00 sati održava se molitva u duhu Taizé-a u župnoj crkvi.

8. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno). Trenutačno skupljamo sredstva za vitraj u krstionici i novu oltarnu sliku u Bistrincima.

9. Tisak: Glas koncila