13. nedjelja kroz godinu, 27. lipnja 2021. g.

26. 6. 2021.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Irenej Lionski
utorak: Sv. Petar i Pavao, ap., svetkovina
subota: Sv. Toma, ap., blagdan

1. Personalne promjene: Odlukom provincijala fra Ive Martinovića u našem samostanskom bratstvu u Belišću dogodit će se određene personalne promjene u mjesecu kolovozu. Fra Branko Janjić razrješuje se službe gvardijana i ekonoma i predlaže se za razrješenje župnika župe Sv. Josipa Radnika u Belišću, a imenovan je upraviteljem samostana, ekonomom, te se predlaže za župnika župe Sv. Franje Asiškog u Rijeci na Pehlinu.

Fra Marko Neretljak imenovan je novim gvardijanom, ekonomom i predložen za novoga župnika župe Sv. Josipa Radnika u Belišću. Fra Mirko Mišković imenovan je samostanskim vikarom i predlaže se za župnoga vikara u Belišću.

Prijedloge imenovanje još treba potvrditi đakovačko-osječki nadbiskup, a o vremenu primopredaje ćemo vas naknadno obavijestiti.

2. Ljetovanje ministranata: Naši ministranti sutra putuju na redovito ljetovanje ministranata naše franjevačke provincije u Samostan sv. Marije na Glavotoku skupa s fra Mirkom. Polazak je u 6.00 sati ujutro ispred samostana.

3. Otvorenje Izložbe akademskog slikara Tihomir Lončara: Pozivamo sve župljane na otvorenje izložbe slika “Metanoja” akademskog slikara Tihomira Lončara. Svečano otvorenje održat će se u subotu, 3. srpnja 2021. godine, ispred zgrade Gradske uprave grada Belišća s početkom u 18 sati. U glazbenom dijelu otvorenja izložbe nastupit će gudački kvartet. Izložba će biti otvorena do 6. kolovoza 2021. godine, a ulaz je slobodan. Organizatori ove izložbe su Grad Belišće i naš župa. Program otvorenja izložbe vodit će prof. Branko Matišić.

3. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu. Mogućnost za sakrament svete ispovijedi je od 18.00 do 19.00 sati.

4. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za crkvu i godišnji obiteljski dar (lukno) te za obnovu krovišta u Kitišancima.

5. Tisak: Glas koncila i Živo vrelo