15. Nadbiskupijski križni put za mlade – prijave

21. 2. 2020.

Ovoga puta mladi će hodočastiti kroz Đakovački dekanat. Krenut će na križni put iz Svetišta Gospe Žalosne u Dragotinu te će na relaciji dugoj oko 18 kilometara proći kroz Župu Trnava do Centra za duhovne obnove „Božje milosrđe“ na Ovčari, gdje će biti misno slavlje. Križni put će se održati u subotu, 28. ožujka, a prijevoz do Dragotina iz Belišća i povratak biti će organiziran od strane župe. Mladi se za sudjelovanje mogu prijaviti do ponedjeljka, 23. ožujka 2020. g. 

Pozivamo sve mlade na ovaj Križni put i dostavljamo Vam osnovne upute za sudjelovanje:

Dolazak i okupljanje je od 9 do 9:30 ispred crkve u Dragotinu.

Euharistijsko slavlje bit će po završetku križnoga puta u Centru za duhovne obnove „Božje milosrđe“ na Ovčari oko 18 sati.

Prilikom dolaska u Dragotin, voditelj puta u ime čitave grupe treba preuzeti molitvene knjižice prema prethodno prijavljenom broju mladih.

Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak i nešto za piće te samo najnužnije stvari za koje misli da će mu toga dana biti potrebne. Stvari treba nositi u ruksaku jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i rukama jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću. Upozorite mlade da ne smiju nositi alkoholna pića te da nije primjereno tijekom hodočašća koristiti slušalice za glazbu, pušiti i nepristojno se ponašati.

Svećenici koji će hodati zajedno s mladima bit će na raspolaganju za ispovijed te će nositi štolu kako bi ih mladi prepoznali tijekom hoda i mogli im se obratiti za ispovijed.

Molimo da se za sudjelovanje ne prijavljuju djeca osnovnoškolskog uzrasta. Ovo je križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije. Osnovnoškolci će imati vremena otići na buduće ovakve događaje. Također, na križni put za mlade ne bi se trebale prijavljivat osobe starije životne dobi.