15. nedjelja kroz godinu, 14. srpnja 2019. g.

20. 7. 2019.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Bonaventura
subota: Sv. Ilija, prorok

1. Sv. Ana 2019: Približavamo se proslavi blagdana sv. Ane u našem svetištu u Bistrincima. Svečanoj proslavi blagdana prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje u utorak, 23. srpnja. Voditelj trodnevnice je prof. dr. sc. Tonči Matulić profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a tema trodnevnice su bogoslovne kreposti: vjera, nada i ljubav.
2. Akcija MIVA: Naša župa tradicionalno sudjeluje u akciji MIVA kojom pomažemo nabavu motornih vozila za misionare. Ova akcija održava se na nedjelju sv. Kristofora 21. srpnja. Iduće nedjelje osim skupljanja milodara za misionare imati ćemo blagoslov motornih vozila nakon mise u 8.00 sati u Belišću, te molimo da svoje automobile parkirate unutar crkvenog dvorišta.

3. Put u Taizé: Traju prijave za put u Taizé od 2. do 12. kolovoza 2019. g. Cijena puta je 850 HRK, a kotizacija za smještaj iznosi 50 eura za one do 30 godina ili 140 eura za starije od 30 godina. Prijave su u župnom uredu. Svaki utorak u 20.00 sati održava se molitva u duhu Taizé-a u župnoj crkvi.

4. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno). Trenutačno skupljamo sredstva za vitraj u krstionici i novu oltarnu sliku u Bistrincima.

5. Tisak: Na stolu za tisak nalazi se Glas koncila koji je ove nedjelje besplatan. Ovo je dio promotivne akcije kojom se žele potaknuti vjernike na kupovinu katoličkog tiska.