15. nedjelja kroz godinu, 15. srpnja 2018. g.

17. 7. 2018.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Bonaventura
petak: Sv. Ilija, prorok

1. Sv. Ana 2018: Približavamo se proslavi blagdana sv. Ane u našem svetištu u Bistrincima. Svečanoj proslavi blagdana prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje u ponedjeljak, 23. srpnja, a misno slavlje prvoga dana predslavi vlč. Dejan Bubalo, župnik u Tordincima. Drugog dana trodnevnice u utorak, 24. srpnja misno slavlje predslavi fra Rozo Brkić OFM, gvardijan i župnik u Virovitici. Posljednjeg dana trodnevne priprave u srijedu, 25. srpnja misu uočnicu predslavi vlč. Matej Glavica, župnik u Petrijevcima. Za vrijeme trodnevnice misna slavlja su u 18.00 sati, a mogućnost za ispovijed je svaki dan od 17.00 do 19.30 sati.
Na blagdan sv. Ane misna slavlja su u 7.00, 8.00, 9.00, 10.30, i 18.00 sati. Hodočasničku misu u 7.00 sati predslaviti će fra Darijo Mican TOR, mladomisnik koji će udijeliti i mladomisnički blagoslov na kraju svete mise.
Svečano misno slavlje s početkom u 18.00 sati na blagdan sv. Ane i Joakima predslaviti će mons. dr. Vladimir Dugalić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, a po završetku svete mise uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja.
2. Akcija MIVA: Iduću nedjelju naša župa tradicionalno sudjeluje u akciji MIVA kojom pomažemo nabavu motornih vozila za misionare. Ova akcija održava se na nedjelju sv. Kristofora, koja je iduće nedjelje. Osim skupljanja milodara za misionare imati ćemo blagoslov motornih vozila nakon mise u 8.00 sati u Belišću, te molimo da svoje automobile parkirate unutar crkvenog dvorišta.

3. Izbori u BiH: U Bosni i Hercegovini se u listopadu ove godine održavaju Opći izbori. Ovim putem pozivamo sve vas koji ste rođeni u BiH da iskoristite pravo glasa te dopisnim glasanjem izađete na izbore. Svojim glasom na nadolazećim izborima imate pravo utjecati na budućnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvati u BiH trebaju vašu podršku i poticaj te perspektivu boljeg života. Naši prijatelji i obitelj u Bosni i Hercegovini računaju na nas. BiH je i vaša domovina, zato podržite Hrvate i njihovu budućnost u Bosni i Hercegovini jer imate pravo na to. Glasovati se može dopisno, ali je potrebna prijava do 24. srpnja 2018. g. Ove i iduće nedjelje možete ispred crkve se prijaviti za glasanje, potrebno je popuniti obrazac te ponijeti osobnu, a glasovnica dolazi poštom.
VAŽNO: Glasovanjem na Općim izborima u BiH birači ne gube prava, ni u Hrvatskoj niti u drugim zemljama u kojima žive Hrvati podrijetlom iz BiH.

4. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

5. Tisak: Glas koncila, Živo vrelo