16. nedjelja kroz godinu, 18. srpnja 2021. g.

16. 7. 2021.

Spomendan svetaca:
utorak: Sv. Ilija, prorok, blagdan.
četvrtak: Sv. Marija Magdalena
petak: Sv. Brigita, zaštitnica Europe

1. Proslava blagdana sv. Ane u Bistrincima:

a) Trodnevnica: U petak 23. srpnja započinje trodnevna duhovna priprava uoči proslave blagdana sv. Ane u Bistrincima. Prvog dana trodnevnice predslavitelj misnog slavlja je fra Petar Cvekan OFM, gvardijan i župnik župe Sv. Antuna Padovanskog u Našicama. Drugoga dana trodnevnice misno slavlje predslavit će vlč. Ante Lučić, župni vikar župe Sv. Petra i Pavla u Osijeku. Misu uočnicu posljednjeg dana trodnevnice predslavit će fra Mirko Mišković TOR, župni vikar u Belišću. Misna slavlja kroz dane trodnevnice započinju u 18 sati.

b) Blagdan: Na blagdan sv. Ane misna slavlja su u 7, 8, 9, 10.30, i 19 sati. Svečano misno slavlje s početkom u 19 sati na blagdan sv. Ane i Joakima predslavit će fra Dragutin Bedeničić OFM, župnik župe Sv. Obitelji u Osijeku, a po završetku slavlja uslijedit će prigodni blagoslov djece i roditelja.

c) Ispovijed: Mogućnost za ispovijed kroz dane trodnevnice je od 17 do 19 sati, a na blagdan sv. Ane je od 6 do 12 i od 16.30 do 19 sati.

d) Autobus: Osiguran je besplatni autobusni prijevoz iz Belišća koji vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: parkiralište ispred župne crkve u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30 sati, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja.

e) N.B! U subotu 24. srpnja i nedjelju 25. srpnja neće biti večernjih svetih misa u Belišću i Kitišancima nego će biti u svetištu Sv. Ane. Sve vas molimo da se držite predviđenih epidemioloških mjera koja se odnose na vjerska okupljanja kroz dane proslave blagdana sv. Ane.

2. Uređenje svetišta: U četvrtak 22. srpnja biti će radna akcija čišćenja i uređenja svetišta sv. Ane s početkom u 8.00 sati. Svaka pomoć je dobrodošla.

3. Tisak: Glas koncila