16. nedjelja kroz godinu, 19. srpnja 2020. g.

21. 7. 2020.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Ilija, prorok, blagdan.
srijeda: Sv. Marija Magdalena
četvrtak: Sv. Brigita, zaštitnica Europe
subota: Sv. Jakov, ap.

1. Proslava blagdana Sv. Ane u Bistrincima:

a) Trodnevnica: U četvrtak, 23. srpnja započinje trodnevna duhovna priprava uoči proslave blagdana sv. Ane u Bistrincima koju predvodi pater Ivan Ike Mandurić. Kroz tri dana, nadahnut riječima sv. Pavla iz poslanice Kološanima „U njemu je sve sazdano“ (Kol 1,16), pater Ike će promišljati o važnosti odgoja u vjeri i izazovima koji su postavljeni pred današnje kršćanske obitelji. Za vrijeme trodnevnice misna slavlja su u 18.00 sati. Od četvrtka do subote biti će i jutarnje mise u Belišću u 8.00 sati.

b) Autobus iz Belišća vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: župno parkiralište i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja. Sve one koji će ići autobusom molimo da ponesu zaštitnu masku za lice. *Kroz dana trodnevnice pristup automobilima bit će omogućen do svetišta, a na sam blagdan samo do predviđenog parkirališta.

c) Blagdan: Na blagdan sv. Ane misna slavlja su u 7, 8, 9, 10.30 i 18 sati. Svečano misno slavlje s početkom u 18.00 sati predvoditi će, pater Ike, a po završetku svete mise uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja.

d) Ispovijed: Mogućnost za ispovijed kroz dane trodnevnice je od 17 do 19 sati, a na blagdan sv. Ane je od 6 do 12 i od 16.30 do 19 sati.

e) N.B! U nedjelju, 26. srpnja nema svetih misa u Belišću, nego će sve biti u svetištu Sv. Ane. Sve vas molimo da se držite predviđenih epidemioloških mjera koja se odnose na vjerska okupljanja kroz dane proslave blagdana sv. Ane.

2. Uređenje svetišta: U srijedu, 22. srpnja s početkom biti će radna akcija čišćenja i uređenja svetišta sv. Ane s početkom u 15.00 sati. Svaka pomoć je dobrodošla.

3.) Mlada misa: Iduće nedjelje, 26. srpnja naš subrat fra Josip Dolić slavi će mladu misu u župi Svih svetih u Livnu.

4.) Tisak: Glas koncila