16. nedjelja kroz godinu, 21. srpnja 2019. g.

20. 7. 2019.

Spomendan svetaca:

ponedjeljak: Sv. Marija Magdalena
utorak: Sv. Brigita, zaštitnica Europe
četvrtak: Sv. Jakov, apostol
petak: Sv. Joakim i Ana, roditelji BDM

1. Uređenje svetišta: Sutra će biti radna akcija čišćenja i uređenja svetišta sv. Ane s početkom u 15.00 sati. Svaka pomoć je dobrodošla.

2. Proslava blagdana Sv. Ane u Bistrincima: U utorak, 23. srpnja započinje trodnevna duhovna priprava uoči proslave blagdana sv. Ane u Bistrincima koju predvodi prof. dr. Tonči Matulić. Za vrijeme trodnevnice misna slavlja su u 18.00 sati, a mogućnost za ispovijed je svaki dan od 17.00 do 19.30 sati. Od utorka do četvrtka biti će i mise u Belišću u 8.00 sati ujutro.

* Autobus iz Belišća vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: župno parkiralište i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja.

Na blagdan sv. Ane svečano misno slavlje s početkom u 18.00 sati predvoditi će, također, prof. dr. Tonči Matulić, a po završetku svete mise uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja.

**Kroz dana trodnevnice pristup automobilima bit će omogućen do svetišta, a na sam blagdan samo do predviđenog parkirališta.

3. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno). Trenutačno skupljamo sredstva za vitraj u krstionici i novu oltarnu sliku u Bistrincima.

4. Tisak: Na stolu za tisak nalazi se Glas koncila koji je ove nedjelje besplatan. Ovo je dio promotivne akcije kojom se žele potaknuti vjernike na kupovinu katoličkog tiska.