16. nedjelja kroz godinu, 22. srpnja 2018. g.

22. 7. 2018.

Spomendan svetaca:

ponedjeljak: Sv. Brigita, zaštitnica Europe
srijeda: Sv. Jakov, apostol
četvrtak: Sv. Joakim i Ana, roditelji BDM

1. Proslava blagdana Sv. Ane u Bistrincima: Sutra započinje trodnevna duhovna priprava uoči proslave blagdana sv. Ane u Bistrincima. Za vrijeme trodnevnice misna slavlja su u 18 sati, a mogućnost za ispovijed je svaki dan od 17 do 19.30 sati. Od ponedjeljka do srijede biti će i mise u Belišću u 8.00 sati ujutro.

Autobusni prijevoz iz Belišća vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: Zgrada gradske uprave u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja.

Na blagdan sv. Ane svečano misno slavlje s početkom u 18.00 sati predslaviti će mons. dr. Vladimir Dugalić, biskupijski vikar u Osijeku i dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, a po završetku svete mise uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja.

Zbog očekivanih gužvi molimo da poštujete naputke redara i članova bratovštine Sv. Ane koje se odnose na parkiranje vozila na predviđenim mjestima.

2. Odgoda akcije MIVA: Zbog radova na parkiralištu i otežanog pristupa samostanskom dvorištu prisiljeni smo odgoditi najavljeni današnji blagoslov vozila i akciju MIVA kojom pomažemo nabavu misijskih vozila. Akciju ćemo održati jednu od nedjelja nakon obnove parkirališta.

3. Tisak: Glas koncila