17. nedjelja kroz godinu, 25. srpnja 2021. g.

24. 7. 2021.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Joakim i Ana
četvrtak: Sv. Marta
subota: Sv. Ignacije Lojolski

1. Sv. Ana: Sutra je blagdan sv. Ane. Misna slavlja su u 7, 8, 9, 10.30, i 19 sati. Svečano misno slavlje u 19 sati predslavit će fra Dragutin Bedeničić OFM, župnik župe Sv. Obitelji u Osijeku, a po završetku slavlja uslijedit će prigodni blagoslov djece i roditelja.

Mogućnost za ispovijed je od 6 do 12 i od 17 do 19 sati.

Osiguran je besplatni autobusni prijevoz iz Belišća koji vozi sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: parkiralište ispred župne crkve u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa nakon završetka misnih slavlja.

2. Oblježavanje 1. Svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba: Danas se odredbom pape Franje u Crkvi se po prvi puta obilježava Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Ovaj dan slaviti će se svake godine u Crkvi na četvrtu nedjelju u srpnju, uoči spomena svetih Joakima i Ane. Danas i sutra na blagdan sv. Joakima i Ane, posebno ćemo moliti za naše bake i djedove. Pozivamo vas da sve one starije koju su u mogućnosti dovezete u svetište sv. Ane na neko od misnih slavlja.

3. Potpuni oprost: Apostolska pokorničarna objavila dekret kojim se dodjeljuje potpuni oprost u prigodi Svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba. Starije osobe mogu dobiti oprost sudjelovanjem na nekoj od svetih misa povodom Svjetskoga dana. S obzirom na stalnu zdravstvenu krizu i činjenicu da neke starije osobe ne mogu osobno nazočiti misi iz zdravstvenih razloga, oprost se proširuje i na one koje u misnom slavlju sudjeluju posredstvom televizije, radija ili interneta. Oprost se daje i svima onima koji na Svjetski dan izvrše »djelo milosrđa« posjećujući stariju usamljenu osobu.

4. Dobrotvorna akcija: Iduće nedjelje, 1. kolovoza prije i nakon sv. misa u Belišću biti će prodaja knjiga katoličke izdavačke kuće UPT iz Đakova kojom možete pomoći dobrotvornu akciju izgradnje kuće siromašnoj obitelji koju organizira vlč. Ivan Zirdum.

5. Tisak: Glas koncila i Živo vrelo