17. nedjelja kroz godinu, 28. srpnja 2019. g.

30. 7. 2019.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Marta
srijeda: Sv. Ignacije Lojolski
četvrtak: Sv. Alfonz Marija de’ Liguori
petak: Gospa od anđela, Porciunkula, blagdan
subota: Bl. Augustin Kažotić

1. Porcijunkula: U petak na blagdan Porcijunkule u svim franjevačkim crkvama i oratorijima može se dobiti potpuni oprost tzv. „porcijunkulski oprost“. Da bi se zadobio taj oprost potrebno je pohoditi crkvu i njoj izmoliti „Oče naš“ i „Vjerovanje“, pristupiti sakramentu ispovijedi i pričestiti se, te moliti na nakanu Svetog Oca. Oprost se može dobiti samo jedanput, te se može namijeniti za sebe ili za pokojne. Mogućnost za ispovijed od 7.00 sati.

2. Put u Taize: Članovi crkvenog pjevačkog društva MIR skupa sa župnim vikarom fra Tomislavom u subotu, 3. kolovoza putuju u Taizé gdje će provesti tjedan u molitvi, dnevnim razmatranjima i druženju s mladima iz čitavoga svijeta u kršćanskoj ekumenskoj zajednica u mjestu Taizé na jugu Burgundije u Francuskoj.

3. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno). Trenutačno skupljamo sredstva za vitraj u krstionici i novu oltarnu sliku u Bistrincima.

4. Tisak: Glas koncila, Glasnik Sv. Josipa
Glas koncila je i ove nedjelje besplatan. Ovo je dio promotivne akcije kojom se žele potaknuti vjernike na kupovinu katoličkog tiska.