17. nedjelja kroz godinu, 29. srpnja 2018. g.

30. 7. 2018.

Spomendan svetaca:
utorak: Sv. Ignacije Lojolski
srijeda: Sv. Alfonz Marija de’ Liguori
četvrtak: Gospa od anđela, Porciunkula, blagdan
petak: Bl. Augustin Kažotić
subota: Sv. Ivan Marija Vianney

1. Porcijunkula: U četvrtak na blagdan Porcijunkule u svim franjevačkim crkvama i oratorijima može se dobiti potpuni oprost tzv. „porcijunkulski oprost“. Da bi se zadobio taj oprost potrebno je pohoditi crkvu i njoj izmoliti „Oče naš“ i „Vjerovanje“, pristupiti sakramentu ispovijedi i pričestiti se, te moliti na nakanu Svetog Oca. Oprost se može dobiti samo jedanput. Mogućnost za ispovijed od 7.00 sati.

2. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja: U nedjelju, 5. kolovoza je državni blagdan „Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan Hrvatskih branitelja.“ Molitva za domovinu biti će u 9.30 sati kod spomen obilježja pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske, na lijevoj obali rijeke Drave.

3. Dobrovoljno darivanje krvi: Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi u petak, 3.kolovoza od 8.00 do 15.00 sati u prostorijama OŠ Belišće. Svi oni koji žele darivati trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i OIB.

4. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

5. Tisak: Glas koncila koji donosi prilog o vlč. Dejanu Turzu, svećeniku kotorske biskupije i sinu naše župe koji je ovih dana i doktorirao.