18. nedjelja kroz godinu, 1. kolovoza 2021. g.

31. 7. 2021.

ponedjeljak: BDM od Anđela (Porcijunkula), blagdan
utorak: bl. Augustin Kažotić
srijeda: Sv. Ivan Marija Vianney
četvrtak: Posveta bazilike Svete Marije u Rimu – Gospa Snježna
petak: Preobraženje Gospodinovo, blagdan

1. Porcijunkula: Franjevačka obitelj sutra slavi blagdan BDM od Anđela – Porcijunkulu. U svim franjevačkim crkvama i oratorijima može se dobiti porcijunkulski ili potpuni oprost od vremenitih kazni. Da bi se zadobio taj oprost potrebno je pohoditi crkvu, izmoliti Oče naš i Vjerovanje, pristupiti sakramentu ispovijedi i pričestiti se te moliti na nakanu Svetog Oca. Oprost se može dobiti samo jedanput, i može se namijeniti za sebe ili za pokojne.

2. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja: U četvrtak 5. kolovoza je blagdan Gospe Snježne i državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan Hrvatskih branitelja. Na misi u 8.00 sati prikazati ćemo molitve za domovinu, a u 9.30 sati biti će služba riječi i molitva kod Spomenika poginulim braniteljima 107. brigade Hrvatske vojske.

3. Druženje župnih zajednica i zborova: U subotu 7. kolovoza pozivamo se članove ŽPV, ŽEV-a, vjeroučitelje, ministrante, čitače, pjevače, članove župnih zajednica i pokreta i sve koji uređuju naše crkve na zajedničko druženje u samostansko dvorište. Okupljanje je u 10.00 sati, zajednička molitva u 10.30 sati i ručak u podne. Voditelji zajednica neka broj sudionika prijave do utorka.

4. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za crkvu i godišnji obiteljski dar (lukno) te za obnovu krovišta u Kitišancima.

5. Tisak: Glas koncila