2. nedjelja došašća, 10. prosinca 2017. g.

10. 12. 2017.

Spomedan svetaca:
srijeda: Sv. Lucija
četvrtak: Sv. Ivan od Križa

1. Božićna ispovijed: U subotu, 16. prosinca u 15.00 sati počinje Božićna ispovijed za našu župu. Ispovijed će započeti pokorničkim bogoslužjem na koje preporučamo dolazak kako bi ste sabrano pristupili sakramentu. Ispovijed završava u 17.30 sati, a nakon ispovijedi biti će sveta misa u 18.00 sati.
* U Bistrincima je ispovijed od 16.00 do 17.00 sati.

2. Pohod bolesnika: Od sutra započinjemo pohod bolesnicima po obiteljima. Obilaziti ćemo ih svaki dan od 9.00 do 12.00 sati. Detaljan raspored možete vidjeti na oglasnoj ploči i web stranici.

3. Nedjelja Caritasa: Iduću nedjelju je Nedjelja Caritasa. Na stolu za tisak nalaze se Caritasove koverte u koje možete staviti svoj dar za potrebite i iduće nedjelje ostaviti ispred oltara u košaricu, a djeca, također, mogu ostaviti svoje Caritasove kutijice ispred oltara. Članovi Udruge sv. Vinka i Caritasa ima prodajnu akciju u subotu za vrijeme župne ispovijedi i iduće nedjelje za vrijeme misa.

4. Poruka biskupa: Na stolu za tisak nalazi se poruka biskupa HBK naslovljena „Muško i žensko stvori ih“ koja u osam točaka kritički analizira rodnu ideologiju koja se nam se želi kroz ratificiranje „Istanbulske konvencije“ uvesti na mala vrata. Konvencija, naime, na prikriven način, uvodi novo poimanje ljudske spolnosti koje zadire u sam ustroj osobe koja dugoročno utječu na važna područja obiteljskoga, odgojnoga, obrazovnoga i općedruštvenoga života u Hrvatskoj. Brošura je besplatna, i možete ju ponijeti doma.

5. Božićni koncert: Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća pozivaju sve na „Božićni koncert“ koji će se održati u petak, 15. prosinca s početkom u 19.30 sati u župnoj crkvi. Nastupaju brojni solisti i zborovi, a voditelj programa je gosp. Branko Uvodić.

6. Kvatre: Danas započinje zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva.

7. Tisak: Glas koncila