2. nedjelja došašća, 6. prosinca 2020. g.

05. 12. 2020.

Spomedan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Ambrozije
utorak: Bezgrešno začeće BDM, svetkovina

1. Liturgijske kateheze za odrasle: Sutra nastavljamo s liturgijskim katehezama za odrasle koje će biti u dvorani bl. Alojzija Stepinca s početkom u 20.00 sati.

2. Bezgrešno začeće BDM: U utorak, 8. prosinca je svetkovina Bezgrešnog začeća BDM i crkveni god župe Valpovo. Svečano misno slavlje u 17.00 sati predvodi nadbiskup đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić. U Belišću je sveta misa u 6.00 sati (zornica).

3. Ispovijed djece: U srijedu, 9. prosinca bit će ispovijed za djecu osnovne škole. Za one koji idu popodne u školu ispovijed je u 10.00 sati, a za one koji su prijepodne u školi ispovijed je u 16.00 sati.

4. Župna kateheza: Za ovu godinu završili smo župnu katehezu za sve uzraste. Zahvaljujemo roditeljima na povjerenju. Nastavljamo 1. veljače 2021. g.

5. Prijava za blagoslov obitelji: Molimo sve koji su 2020. godine doselili u našu župu ili su promijenili adresu da se dođu prijaviti u župni ured kako bi ih mogli posjetiti za vrijeme blagoslova obitelji.

6. Nedjelja Caritasa: Iduću nedjelju je Nedjelja Caritasa. Na stolu za tisak nalaze se Caritasove koverte za odrasle i štedne kutijice za djecu u koje možete staviti svoj dar za potrebite i iduće nedjelje ostaviti ispred oltara u košaricu. Iduće nedjelje imamo prodajnu akciju kolače za potrebe župnog caritasa. Svi one koji žele mogu donijeti kolače za prodaju u subotu, 12. prosinca i na taj način podržati ovu akciju.

7. Pohod i ispovijed bolesnika: Nakon treće nedjelje došašća planiramo pohoditi bolesnike u kućama koji su nepokretni i žele nas primiti. Ove godine zbog epidemioloških razloga neće biti zajedničke ispovijedi za starije u crkvi. Svim starijima koji su pokretni preporučamo da dođu u crkvu na ispovijed tijekom tjedno ako to ikako mogu. Možete prijaviti bolesnike za pohod ovaj u župnom uredu.

8. Tisak: Glas koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina