2. nedjelja došašća, 8. prosinca 2019. g.

14. 12. 2019.

Spomedan svetaca:
ponedjeljak: Bezgrešno začeće BDM
petak: Sv. Lucija

1. Bezgrešno začeće BDM: Prema liturgijskim pravilima svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM proslaviti ćemo sutra na svetim misama u 6:00 i 18:00 sati.

2. Pohod bolesnika: Od utorka, 10. prosinca započinjemo pohod bolesnicima po obiteljima koji traje do 13. prosinca. Obilaziti ćemo ih svaki dan od 9:00 do 12:00 sati. Detaljan raspored po ulicama možete vidjeti na oglasnoj ploči i web stranici.

3. OFS: Članovi franjevačkog svjetovnog reda imaju svoj redoviti susret u utorak iza večernje svete mise.

4. Svečano otvorenje izložbe: Naša župa i Grad Belišće, u prigodi obilježavanja programa „Advent u Belišću“ pozivaju sve župljane na svečano otvorenje izložbe slika „Boje krajolika“ akademskog slikara Gorana Petrača. Svečano otvorenje održati će se u petak, 13. prosinca 2019. g., u predvorju Gradske uprave Belišće s početkom u 19:00 sati. Izložba će biti otvorena do 7. siječnja 2020. g. Ulaz slobodan.

5. Nedjelja Caritasa: Iduću nedjelju je Nedjelja Caritasa. Na stolu za tisak nalaze se Caritasove koverte za odrasle i štedne kutijice za djecu u koje možete staviti svoj dar za potrebite i iduće nedjelje ostaviti ispred oltara u košaricu. Iduće nedjelje imamo prodajnu akciju kolače za potrebe župnog caritasa. Svi one koji žele mogu donijeti kolače za prodaju u subotu, 14. prosinca i na taj način podržati ovu akciju.

6. Božićni koncert: Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća pozivaju sve na Božićni koncert koji će se održati u nedjelju, 15. prosinca s početkom u 19:00 sati u župnoj crkvi. Nastupaju brojni solisti i zborovi, a voditelj programa je g. Branko Uvodić.
7. Prijava za blagoslov obitelji: Molimo sve koji su 2019. godine doselili u našu župu ili su promijenili adresu da se dođu prijaviti u župni ured kako bi ih mogli posjetiti za vrijeme blagoslova obitelji.
8. Kvatre: Danas započinje zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva.

9. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za crkvu i godišnji obiteljski dar (lukno).
10. Tisak: Glas koncila, Veritas, Marija