2. nedjelja kroz godinu, 17. siječnja 2021. g.

16. 1. 2021.

Spomendani svetaca:
četvrtak: Sv. Agneza
srijeda: Sv. Vinko

1. Molitvena osmina za jedinstvo kršćana: Sutra započinje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Sve župne zajednice pozvane su u tjednu molitvene osmine posebno moliti na nakanu zajedništva svih kršćanskih Crkava i crkvenih zajednica, a mi ćemo to učiniti za vrijeme redovitih misnih slavlja. Ova se osmina slavi i u nekim drugim kršćanskim zajednicama, a traje od 18. do 25. siječnja (Obraćenje Sv. Pavla).

2. Liturgijske kateheze za odrasle: Od sutra nastavljamo s liturgijskim katehezama za odrasle koje se održavaju u dvorani bl. Alojzija Stepinca s početkom u 20.00 sati.

3. Euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom je četvrtkom nakon svete mise u 18.00 sati.

4. Nastavak susreta: Susreti franjevačke mladeži, ministranata, te župnog i dječjeg zbora od ovoga tjedna počinju se održavati redovito prema važećim epidemiološkim mjerama.

5. Završen blagoslov obitelji: U utorak, 12. siječnja završili smo pohod i blagoslov obitelji u župi. Srdačno se zahvaljujemo na prijemu, zajedničkoj molitvi i vašem daru za župu i fratre. Zahvaljujemo fra Marku Neretljaku i fra Dariju Micanu na pastoralnoj pomoći pri blagoslovu obitelji. Detaljnu statistiku pohoda blagoslova obitelji možete vidjeti na web stranici župe i oglasnoj ploči.

6. Nedjelja Božje riječi: Iduću nedjelju obilježavamo kao „Nedjelju Božje riječi“ koja je određena od pape Franje da se slavi svake godine na treću nedjelju kroz godinu. Ona nas podsjeća na važnost i vrijednost Svetog pisma za kršćanski život, kao i na odnos između Božje riječi i liturgije.

7. Tisak: Glas koncila, Živo vrelo