2. nedjelja po Božiću, 3. siječnja 2021. g.

02. 1. 2021.

1. Blagoslov vode: U utorak 5. siječnja na večernjoj svetoj misi u 18:00 sati imat ćemo blagoslov vode uoči svetkovine Bogojavljenja.

2. Bogojavljenje: U srijedu 6. siječnja je svetkovina Bogojavljenja – Sveta tri kralja. Raspored svetih misa je kao nedjeljom.

3. Nadbiskupijski dan molitve i pokore: Nadbiskup đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić uputio je okružnicu kojom poziva i određuje da se u svim župama, redovničkim zajednicama i crkvama, te u molitvenim i drugim zajednicama u petak, 8. siječnja 2021. godine, na spomen BDM Gospe Brze Pomoći upriliči Nadbiskupijski dan molitve i pokore za smirenje i prestanak aktualne epidemije.

4. Pomoć za Petrinju i Sisak: Nakon najave humanitarne akcije pomoći za Petrinju i Sisak, zahvaljujući dobroti župljana i donatora skupili smo veliku količinu materijalne pomoći u nekvarljivoj hrani, higijenskim sredstvima, pokrivačima, dekama i sl. Zbog ograničenosti kapaciteta skladišta Caritasa sisačke biskupije zamoljeni smo da pomoć dovezemo za desetak dana što ćemo i činiti.

Donacijama na račun župe od 29. do 31. 12. 2020. g. skupili smo 11 283 HRK. U ime župe darovali smo 10 000 HRK. Sveukupno smo na račun Caritasa Sisačke biskupije uplatili 21 300 HRK. Potvrde o uplatama nalaze se na web stranici župe.

Zahvaljujemo svim župljanima koji su uključili u akciju, a naročito volonterima i članovima FRAME i OFS-a koji su pomogli u organizaciji pomoći.

Ove i iduće nedjelje (10. siječnja 2021. g.) odlukom Nadbiskupijskog ordinarijata u Đakovu skupljamo priloge za pomoć Caritasu Sisačke biskupije. Prikupljanjem novčanih sredstava omogućit ćemo kupovinu potrebnog građevinskog materijala u većim količinama za brzo saniranje objekata koji nisu za rušenje i čiju sanaciju je moguće učiniti u kraćem vremenu.

5. Blagoslov obitelji: Blagoslov obitelji nastavljamo prema redovitom rasporedu.

6. Pretplata: Svi koji žele mogu se pretplati preko župe na katolički tisak. Pretplatnici katoličkog tiska imaju krajnji rok za narudžbu pretplate do 15. siječnja.

7. Tisak: Glas koncila, MAK