23. nedjelja kroz godinu, 8. rujna 2019. g.

07. 9. 2019.

Spomendan svetaca:
četvrtak: Presveto Ime Marijino
petak: Sv. Ivan Zlatousti
subota: Uzvišenje Sv. Križa, blagdan

1. Mala Gospa: Današnji blagdan Male Gospe obilježiti ćemo sutra u kapelici na belišćanskom groblju. Svete mise su u 8:00 sati (za sve pokopane na belišćanskom groblju) i 18.00 sati. Nema večernje svete mise u župnoj crkvi, a nakane koje su predviđene biti će odslužene na groblju.

2. Trodnevnica: U četvrtak, 12. rujna započinjemo trodnevnu duhovnu pripravu uoči svečanog blagoslova vitraža i skulpture „Uskrsli Krist“ u Belišću. Trodnevnu duhovnu pripravu imati će fra Bernard Rubinić, prvi belišćanski župnik.

3. BLAGOSLOV VITRAŽA I KRIŽA: U nedjelju, 15. rujna s početkom u 10:00 sati đakovački-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić predsjedati će svečanim misnim slavljem u našoj župnoj crkvi i blagosloviti nove vitraže.

Nakon svečanog misnog slavlja pozivamo sve župljane da se okupe u ulici Kralja Tomislava 43a, nekadašnji tzv. „oštri ćošak“, gdje će biti svečani blagoslov skulpture „Uskrsli Krist“. Za vrijeme blagoslova biti će posebna regulacija prometa, a svoja vozila možete parkirati u pokrajnjim ulicama.
*U nedjelju 15. rujna svete mise su u 10.00 i 19.00 sati u Belišću, te 9.00 u Bistrincima.
**Pozivamo sve župljanke koje su u mogućnosti da ispeku kolače za ovu prigodu, a koje mogu donijeti u subotu u samostan.

4. Hodočašće u Međugorje: Nastavljamo s prijavama za hodočašće u Međugorje. Dva autobusa su popunjena. Primao prijave za treći bus. Više od toga nećemo upisivati. Cijena hodočašća je 280 kn. Prijaviti se možete u župno uredovno vrijeme.

5. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno).

6. Tisak: Glas koncila, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Veritas