24. nedjelja kroz godinu, 16. rujna 2018. g.

16. 9. 2018.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Rane sv. našeg oca Franje, blagdan
utorak: Sv. Josip Kupertinski
petak: Sv. Matej, blagdan

1. Hodočašće u Međugorje: U petak, 21. rujna u 23.00 sata polazi naše hodočašće u Međugorje. Prijave su zaključene. U četvrtak ćemo staviti raspored sjedenja po autobusima na oglasnu ploču. Molimo hodočasnike da budu na vrijeme ispred zgrade gradske uprave u Belišću i da pripaze na valjanost putnih isprava.

2. Upisi krizmanika i prvopričesnika: Pozivamo roditelje ovogodišnjih osmaša, te drugih i trećih razreda osnovne škole da ovaj tjedan od utorka do četvrtka (18. do 20. rujna) dođu prijaviti svoju djecu u krizmaničku ili prvopričesničku skupinu u župno uredovno vrijeme.
Napominjemo roditeljima prvog i drugog razreda srednje škole čija djeca žive i idu u školu u Osijek (ili drugdje), te nisu u mogućnosti pohađati župnu katehezu u Belišću, da su dužni do kraja mjeseca javiti nam u kojoj župi će njihova djeca pohađati župnu katehezu. Župna kateheza započeti će u katehetsku nedjelju, 30. rujna 2018. g.

3. OFS: Franjevački svjetovni red ima svoj redovni mjesečni susret u utorak iza večernje mise u 19.00 sati.

4. 10. godina utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine: Ove godine obilježava se 10. godina od utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine. Tom prigodom mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama iz Državnoga tajništva Svete Stolice predvodit će u četvrtak, 11. listopada zajedničko zahvalno euharistijsko slavlje s početkom u 17.30 prvostolnoj katedrali sv. Petra u Đakovu. Ovom slavlju pridružiti će se i vjernici iz Požeške i Srijemske biskupije. Valpovački dekanat organizirano ide na ovo svečano slavlje, stoga, pozivamo vas dragi župljani da se u što većem broju prijavite na ovo svečano hodočašće. Cijena prijevoza je 30 HRK, prijaviti se možete u župnom uredu.

5. Kvatre: Danas započinje jesenski kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži. Kvatre završavaju u subotu liturgijom kvatri.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila