25. nedjelja kroz godinu, 23. rujna 2018. g.

24. 9. 2018.

Spomendan svetaca:
srijeda: Sv. Kuzma i Damjan
četvrtak: Sv. Vinko Paulski
subota: Sv. Mihael, Gabrijel i Rafael arkanđeli, blagdan

1. Personalne promjene: Odlukom Nadbiskupijskog ordinarijata u Đakovu zbog narušenog zdravlja fra Marko Vrgoč je razriješen službe župnog vikara u Belišću, a fra Dario Mican i fra Tomislav Vrsaljko imenovani su novim župnim vikarima.

2. Pastoralna pomoć: Idućih mjesec dana svake nedjelje ćemo pastoralno pomagati župu župu Ladimirevci za vrijeme oporavka župnika.

3. Katehetska nedjelja: Sljedeće nedjelje na misi u 9.45 sati obilježiti ćemo Katehetsku nedjelju i zazvati Duha Svetoga na početku nove katehetske godine kojom započinje župni vjeronauk za sve uzraste. Pozivamo svu djecu i roditelje da se odazovu na ovo svečano misno slavlje. Ispovijed osnovnoškolske djece biti će ovaj tjedan.

4. Sv. Vinko Paulski: Udruga Sv. Vinka Paulskog – Belišće u četvrtak, 27. rujna slavi svoga nebeskog zaštitnika. Misno slavlje je u 19.00 sati, a tri dana uoči proslave članovi udruge će animirati misna slavlja i pripravljati se za proslavu. Pozivamo sve župljane da se priključe proslavi.

5. 10. godina utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine: Ove godine obilježava se 10. godina od utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, a u četvrtak, 11. listopada s početkom u 17.30 biti će svečano misno slavlje koje predvodi mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama iz Državnoga tajništva Svete Stolice. Valpovački dekanat organizirano ide na ovo svečano slavlje, stoga, pozivamo vas dragi župljani da se u što većem broju prijavite na ovo svečano hodočašće. Cijena prijevoza je 30 HRK, prijaviti se možete u župnom uredu.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila, Marija