26. nedjelja kroz godinu, 1. listopad 2017. g.

02. 10. 2017.

Spomedan svetaca:

ponedjeljak Sv. Anđeli Čuvari
srijeda: Sveti naš otac Franjo, svetkovina
četvrtak: Sv. Faustina Kowalska
subota: Bl. Dj. Marija od Krunice

1. Večernja misa: Sutrašnjim danom večernja sveta misa u Belišću, nedjeljom i radnim danom je u 18.00 sati. Sveta misa u Bistrincima je četvrtkom i prvi petak u mjesecu u 18.30 sati, a Kitišancima subotom u 18.00 sati.

2. Listopadska pobožnost: Započeli smo mjesec listopad koji je posvećen Bl. Dj. Mariji od Krunice. Listopadska pobožnost je svake večeri pola sata prije sv. mise.

3. Župna kateheza: Današnjom misom u 9:45 sati i zazivom Duha Svetoga započeli smo župnu katehezu u našoj župi. Raspored župne kateheze možete pronaći na oglasnoj ploči i župnoj web stranici.

4. VII. Dani franjevaštva: Danas započinju VII. Dani franjevaštva i trodnevna duhovna priprava za svetkovinu Sv. Franje. Večeras nakon večernje mise pozivamo sve na predavanje prof. Zdenka Samaržije naslovljeno Društvena angažiranost redovničkih zajednica u Baranji, Slavoniji i Srijemu. Sutrašnje misno slavlje u 18 sati predvodi fra Davor Filko, OFM župni vikar župe Sv. Josipa Radnika u Borovu naselju, te područni duhovni asistent FRAME. Nakon misnog slavlja uslijediti će projekcija filma o sv. Franji u dvorani Bl. Alojzija Stepinca. Treći dan priprave nakon misnog slavlja u 18 sati kojeg prevodi fra Josip Vukoja, OFM župnik vikar župe Svete Obitelji na osječkom Jugu 2, uslijediti će Obred preminuća svetog našeg oca Franje. Pozivamo sve župljane da se kroz trodnevnu duhovnu pripravu i prigodna događanja upoznaju s bogatstvom franjevačke obitelji i pridruže našoj maloj proslavi.

5. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu. Naše bolesnike ćemo posjetiti od 9.00 do 12.00 sati. Mogućnost za ispovijed je od 17 do 18.00 sati.

6. Vjera i svijetlo: U sljedeću nedjelju, 8. listopada zajednica Vjera i svjetlo, imati će svoj redoviti mjesečni susret, s početkom u 16 sati. Koordinacijska ekipa za pripremu susreta sastat će se u srijedu poslije večernje svete mise.

7. Završena obnova krovišta: Prošli tjedan završili smo kompletnu obnovu krovišta bistrinačke crkve. Postavljen je novi limeni krov, te novi žljebovi, cijevi, okapnice, snjegobrani i gromobrani. Vrijednost investicije je 100 000 HRK, a do sada smo dobrovoljnim prilozima vjernika skupili 16 750 HRK. Hvala svima koji su darovali svoj prilog, te potičemo i ostale.

8. Tisak: Glas koncila i Živo vrelo