26. nedjelja kroz godinu, 27. rujna 2020. g.

27. 9. 2020.

Spomedan svetaca:
utorak: Sv. Mihael, Gabrijel i Rafael, arkanđeli
srijeda: Sv. Jeronim, zaštitnik Provincije, blagdan
četvrtak: Sv. Terezija od Djeteta Isusa
petak: Sv. Anđeli Čuvari

1. Upisi prvopričesnika i krizmanika: Upis nove generacije prvopričesnika (2. i 3. razr. osnovne škole) i krizmanika ( 8. razr. osnovne škole) održat će se u sljedećim terminima:

a) 2. i 3. razr. o. š. – ponedjeljak, 28. rujna 2020. u 19.30 sati
b) 8. razr. o. š. – utorak, 29. rujna 2020. u 19.30 sati.

Upisi će se održati u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću. Ujedno ćemo održati i prvi roditeljski sastanak. Župnu katehetsku godinu započinjemo svetom misom iduće nedjelje, 4. listopada 2020. g. u 9.45 sati na koju pozivamo roditelje da dođu sa svojom djecom.

2. Ispovijed za djecu: U srijedu, 30. rujna bit će ispovijed za djecu osnovnoškolske dobi. Za one koji idu popodne u školu ispovijed je u 9.30 sati, a za one koji idu prijepodne u 15.30 sati.

3. X. Dani franjevaštva: U četvrtak, 1. listopada u našoj župi započinju X. Dani franjevaštva koji su priprema za proslavu svetkovine sv. Franje Asiškog. Misna slavlja kroz dane trodnevnice bit će u 19.00 sati, a predvodit će ih domaći fratri. Prvog dana nakon misnog slavlja uslijedit će predavanje fra Mirka Miškovića, TOR, pod nazivom: „Franjevci trećoredci glagoljaši: nastanak i oblikovanje redovničke zajednice“. Drugi dan nakon misnog slavlja imati ćemo projekciju dok. filma u Dvorani bl. Alojzija Stepinca, a treći dan obred preminuća svetog našeg oca Franje.
Dane franjevaštva zaključit ćemo svečanom svetom misom u nedjelju, 4. listopada na svetkovinu Sv. Franje u 19.00 sati, a nakon misnog slavlja franjevačka obitelj u Belišću poziva sve na prigodni domjenak i druženje u dvorani.

* Iduću nedjelju organiziramo i karitativnu akciju prodaje kolača, majica i maski s franjevačkim motivima za pomoć u obnovi samostana sestara klarisa u Zg. koji teško pogođen potresom. Svi oni koji žele mogu donijeti kolače za prodaju u subotu u prostoriju pokraj samostanskih garaža.

4. Listopadska pobožnost: U četvrtak započinje mjesec listopad koji je posvećen Bl. Dj. Mariji od Krunice. Listopadska pobožnost je svake večeri pola sata prije sv. mise.

5. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu. Bolesnike ćemo obići u prijepodnevnim satima, a mogućnost za ispovijed je u od 18.00 do 19.00 sati.

6. Tisak: Glas Koncila