26. nedjelja kroz godinu, 29. rujna 2019. g.

30. 9. 2019.

Spomedan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Jeronim, zaštitnik Provincije, blagdan
utorak: Sv. Terezija od Djeteta Isusa
srijeda: Sv. Anđeli Čuvari
petak: Sveti naš otac Franjo, svetkovina
subota: Sv. Faustina Kowalska

1. Đakonsko ređenje: Danas su u zagrebačkoj katedrali za đakona zaređeni fra Josip Dolić i fra Mirko Mišković članovi naše franjevačke provincije. Fra Josip Dolić svoju će đakonsku službu vršiti u našoj župi, te biti član našeg samostanskog bratstva. Preporučamo ih u molitve.

2. Večernja misa: Sutrašnjim danom večernja sveta misa u Belišću, nedjeljom i radnim danom je u 18.00 sati. Sveta misa u Bistrincima je četvrtkom i prvi petak u mjesecu u 18.30 sati, a u Kitišancima subotom u 18.00 sati.

3. Župna kateheza: Današnjom svetom misom u 9.45 sati i zazivom Duha Svetoga započeli smo župnu katehezu u našoj župi. Raspored župne kateheze možete pronaći na oglasnoj ploči i župnoj web stranici.

4. Ispovijed za djecu: U srijedu, 2. listopada biti će ispovijed za djecu osnovnoškolske dobi. Za one koji idu popodne u školu ispovijed je u 10.00 sati, a za one koji idu prijepodne u 16.00 sati.

5. Listopadska pobožnost: U utorak započinje mjesec listopad koji je posvećen Bl. Dj. Mariji od Krunice. Listopadska pobožnost je svake večeri pola sata prije sv. mise.

6. IX. Dani franjevaštva: U utorak, 1. listopada u našoj župi započinju Dani franjevaštva koji su prigoda su za sve župljane i ljude dobre volje da kroz trodnevnu duhovnu pripravu i prigodna događanja upoznaju bogatstvo franjevačke obitelji i karizme. Trodnevnu pripravu vodit će domaći fratri. Nakon svete mise uslijediti će i prigodni program. Prvog dana prikazat ćemo film franjevačke tematike. Drugoga dana biti će euharistijsko klanjanje, a treći dan Obred preminuća svetog našeg oca Franje.
Dane franjevaštva zaključit ćemo svečanom svetom misom u petak, 4. listopada na svetkovinu Sv. Franje, a nakon misnog slavlja franjevačka obitelj u Belišću poziva sve na prigodni domjenak i druženje.

7. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu. Zbog svetkovine Sv. Franje koja je u petak bolesnike ćemo obići dan ranije u četvrtak od 9.00 – 12.00 sati. Mogućnost za ispovijed je u četvrtak od 17.00 do 18.00 sati.

8. Tisak: Glas Koncila (sadrži prilog o blagoslovu vitraža i skulpture „Uskrsli Krist“ u Belišću) Marija