26. nedjelja kroz godinu, 30. rujna 2018. g.

01. 10. 2018.

Spomedan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Terezija od Djeteta Isusa
utorak: Sv. Anđeli Čuvari
četvrtak: Sveti naš otac Franjo, svetkovina
petak: Sv. Faustina Kowalska

1. Večernja misa: Sutrašnjim danom večernja sveta misa u Belišću, nedjeljom i radnim danom je u 18.00 sati. Sveta misa u Bistrincima je četvrtkom i prvi petak u mjesecu u 18.30 sati, a u Kitišancima subotom u 18.00 sati.

2. Listopadska pobožnost: Započinjem mjesec listopad koji je posvećen Bl. Dj. Mariji od Krunice. Listopadska pobožnost je svake večeri pola sata prije sv. mise.

3. Župna kateheza: Današnjom misom u 9.45 sati i zazivom Duha Svetoga započeli smo župnu katehezu u našoj župi. Raspored župne kateheze možete pronaći na oglasnoj ploči i župnoj web stranici.

4. VIII. Dani franjevaštva: Sutra po osmi put u našoj župi započinju „Dane franjevaštva“ koji su prigoda su za sve župljane i ljude dobre volje da kroz trodnevnu duhovnu pripravu i prigodna događanja upoznaju bogatstvo franjevačke obitelji i karizme.
Prvog dana nakon večernje mise u 18.00 sati koju predslavi fra Matija Marijić, OFM, župni vikar u Borovu Naselju, uslijedit će predavanje fra Siniše Pucića, OFM, naslovljeno: „Poljubiti gubavce naših dana – Svjedočiti socijalno djelovanje u današnjem svijetu“. Drugi dan misno slavlje u 18.00 sati predslavi fra Matija Antun Mandić, OFM Conv, župni vikar u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima. Nakon misnog slavlja uslijedit će euharistijsko klanjanje. Treći dan priprave, tradicionalno, nakon misnog slavlja u 18.00 sati kojeg predslavi fra Tomisalav Vrsaljko, TOR, župni vikar u Belišću, uslijediti će Obred preminuća svetog našeg oca Franje. Dani franjevaštva završavaju na svetkovinu sv. Franje Asiškog, 4. listopada, svečanim misnim slavljem u 18.00 sati koje predslavi župnik, a nakon misnog slavlja franjevačka obitelj u Belišću poziva sve na prigodni domjenak i druženje
5. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu. Naše bolesnike ćemo posjetiti od 9.00 do 12.00 sati. Mogućnost za ispovijed je od 17 do 18.00 sati.

6. Deset godina utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine: Još uvijek traju prijave za hodočašće u Đakovo, 11. listopada 2018. g. prigodom desete obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine. Prijaviti se možete u župnom uredu. Cijena prijevoza je 30 HRK.

7. Tisak: Glas koncila