27. nedjelja kroz godinu, 7. listopada 2018. g.

09. 10. 2018.

1. Dan neovisnosti: Sutra je u Republici Hrvatskoj državni blagdan: „Dan neovisnosti“. U 10.00 sati kod Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave održati će se služba riječi i molitva za domovinu. Večernju svetu misu u 18.00 prikazati ćemo za domovinu.

2. Regionalni susret franjevaca trećoredaca glagoljaša: Naše samostansko bratstvo u utorak, 9. listopada domaćin je regionalnog susreta braće Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša sv. Jeronima. Zbog održavanja susreta župni ured taj dan neće raditi.

3. Vjera i svijetlo: Zajednica VJERA I SVETLO imat će susret u nedjelju, 14. listopada, s početkom u 16 sati. Koordinacijska ekipa (za pripremu susreta) sastat će se u srijedu, 10. listopada, poslije večernje svete mise.

4. Deset godina utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine: U četvrtak, 11. listopada obilježava se X. obljetnica utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine. Svečano misno slavlje predslavi mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama iz Državnoga tajništva Svete Stolice. Hodočasnici koji idu u Đakovo kreću u 15.30 s župnog parkirališta. Taj dan neće biti mise u Bistrincima nego će ona biti u petak u 18.30 sati.

5. Framica: Danas započinjemo sa susretima Framice koji će biti svake nedjelje nakon dječje mise u 9.45 sati. Na Framicu mogu doći sva djeca od 4. do 7. razreda osnovne škole koji žele kroz druženje i igru upoznati Sv. Franju. Susreti se održavaju u dvorani Sv. Franje na katu.

5. Zahvala za plodove zemlje: Iduću nedjelju, 14. listopada obilježiti ćemo kao „Nedjelju zahvale za Božja dobročinstva i plodove zemlje“. Možete donijeti jesenske dekoracije za ukras oltara i crkve.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina