28. nedjelja kroz godinu, 13. listopada 2019. g.

12. 10. 2019.

utorak: Sv. Terezija Avilska
srijeda: Sv. Margareta Marija Alacoque
četvrtak: Sv. Ignacije Antiohijski
petak: Sv. Luka evanđelist
subota: Sv. Petar Alkantranski

1. OFS: Franjevački svjetovni red ima svoj redoviti susret u utorak nakon svete mise.

2. Milijun djece moli zajedno: U petak, 18. listopada održava se inicijativa „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“. Ova međunarodna inicijativa poziva svu djecu da se ujedine u molitvi za jedinstvo i mir u isto vrijeme gdje god se tada nalazili. Pozivamo svu djecu da nam se taj dan pridruže u molitvi krunice koja će biti u 9.00 sati kod skulpture Uskrslog Krista u ulici Kralja Tomislava u Belišću.

3. Misijska nedjelja:. Mjesec listopad papa Franjo proglasio je Izvanrednim mjesecom misija, a iduće nedjelje, 20. listopada slavimo misijsku nedjelju. Ovaj tjedan na redovitim misnim slavljima slušat ćemo iskustva hrvatskih misionara, te ćemo katehezu i pobožnosti prožeti misijskim temama.

Ove godine svoj župni misijski dar želimo namijeniti misiji Minero u Boliviji gdje djeluje hrvatski misionar fra Ivica Vrbić. Tom prigodom iduće nedjelje organiziramo prigodni župni misijski sajam kojeg smo nazvali „BELIŠĆE za BOLIVIJU“, a sva skupljana novčana sredstva namijeniti ćemo za misiju u Boliviji. Svi oni koji žele mogu u subotu u župni ured donijeti kolače, peciva, rukotvorine i sl. koja će biti ponuđeni na župnom sajmu za prodaju, a kupovinom istih pomoći ćete misiju u Boliviji. Potičemo članove naših zajednica, pokreta i zborova da se uključe u ovu akciju, kao i učitelje s djecom.

4. Dekanstski susret bračnih parova: U ponedjeljak, 21. listopada u pastoralnom centru župe Valpovo održati će se susret bračnih parova s početkom u 19.30 sati. Voditelj susreta je gospođa Elizabeta Matijević iz nadbiskupijskog bračnog i obiteljskog savjetovališta iz Osijeka. Ona će prezentirati rad bračnog i obiteljskog savjetovališta i mogućnost korištenja njihovih usluga i pomoći.

5. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

6. Tisak: Glas koncila, MAK