28. nedjelja kroz godinu, 14. listopada 2018. g.

15. 10. 2018.

ponedjeljak: Sv. Terezija Avilska
srijeda: Sv. Ignacije Antiohijski
četvrtak: Sv. Luka evanđelist
petak: Sv. Petar Alkantranski

1. Dekanatski susret bračnih parova: Sutra, 15. listopada u 19.00 sati održava se Dekanatski susret bračnih parova u Valpovu. Tema susreta je „Bračni tim“, a voditelji su bračni par Školka iz Bizovca. Pozivamo bračne parove da se odazovu na ovaj susret.

2. Okrivanje ploča dr. Vilku Ivekoviću: Grad Belišće u srijedu, 17. listopada s početkom u 11.00 sati ispred Ambulante Belišće svečano će otkriti ploču dr. Vilku Ivekoviću istaknutom sugrađaninu i liječniku, ali i uvaženom članu naše župne zajednice. Dr. Iveković bio je kum crkvenog zvona župne crkve, ali i član prvog crkvenog odbora. Pozivamo sve župljane na ovu svečanost.

3. Biblijska grupa: U srijedu iza večernje mise biti će prvi susret Biblijske grupe nakon ljetne pauze. Susret će se održati u samostanu. Pozivamo sve čitače iz župe da se odazovu na susret kao i sve one koji žele produbiti poznavanje Svetog pisma.

4. Milijun djece moli zajedno: U četvrtak, 18. listopada održava se inicijativa „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“. Organizatori te međunarodne inicijative pozivaju svu djecu da se ujedine u molitvi za jedinstvo i mir u isto vrijeme gdje god se tada nalazili. Pozivamo svu djecu da nam se taj dan pridruže u molitvi u župnoj crkvi koja će početi u 9.50 sati.

5. Misijska nedjelja: Iduće nedjelje, 21. listopada slavimo misijsku nedjelju. Cijeli ovaj tjedan posvetiti ćemo misijama. Listopadska pobožnost ovog tjedna namijenjena je na nakanu misija, na misnim slavljima kroz tjedan slušati ćemo o iskustvima hrvatskih misionara, a sva milostinja iduće nedjelje određena je za pomoć misijama. Prije svete mise 9.45 djeca iz grupe FRAMICA imati će igrokaz Ruže sv. Male Terezije o misijama, a ispred crkve prodavati će se i prigodni misijski suveniri.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila, Veritas