28. nedjelja kroz godinu, 15. listopad 2017. g.

18. 10. 2017.

Spomendan svetaca:

utorak: Sv. Ignacije Antiohijski
srijeda: Sv. Luka
četvrtak: Sv. Petar Alkantranski

Misijska nedjelja: Iduće nedjelje, 22. listopada slavimo misijsku nedjelju. Cijeli ovaj tjedan posvetiti ćemo misijama. Listopadska pobožnost ovog tjedna namijenjena je na nakanu misija, a sva milostinja iduće nedjelje određena je za pomoć misijama. Ispred crkve naša vrijedna grupa djece „Malih misionara“ prodavati će narukvice prijateljstva iz Kenije. Tamo djeluje hrvatski misionar fra Miro Babić koji sirotište ”Mali dom Sv. Ante” za napuštenu i bolesnu djecu.

OFS: Članovi franjevačkog svjetovnog reda imaju svoj redoviti susret u utorak iza večernje svete mise.

Milijun djece moli zajedno: U srijedu, 18. listopada održava se inicijativa „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“. Organizatori te međunarodne inicijative pozivaju svu djecu da se ujedine u molitvi za jedinstvo i mir u isto vrijeme gdje god se tada nalazili. Pozivamo svu djecu da nam se taj dan pridruže u molitvi u župnoj crkvi koja će početi u 10.15 sati.

Duhovni kapitul FRAME: Naša župa i bratstvo FRAME domaćini su XII. duhovnog kapitula franjevačke mladeži Osječkog područnog bratstva. Na duhovnom kapitulu sudjelovati će 100 framaša iz 11 framaških bratstava, te njihovi duhovni asistenti i asistentice. Duhovni kapitul započinje u petak 20. listopada okupljanjem framaša u 17.00 sati, a završava u nedjelju 22. listopada oko 14.00 sati. Za vrijeme duhovnog kapitula framaši će sudjelovati na župnim misnim slavljima koje će animirati čitanjem i pjevanjem. U subotu nema jutarnje mise u 7.00 sati nego će ona navečer u 18.00 sati. Kroz ova tri dana framaši će spavati u župnim  prostorijama, te im mi trebamo osigurati i prikladne obroke. Pozivamo sve župljanke koje mogu da ispeku kolače ili kiflice za subotnji ručak. Primamo bilo koji oblik pomoći za organizaciju ovog susreta.

Generalni pokrovitelj duhovnog kapitula je Duh Sveti, a zlatni pokrovitelj naša srce i ruke.

Dekanatski susret bračnih parova:  U ponedjeljak, 23. listopada u 19.00 sati održava se Dekanatski susret bračnih parova u Valpovu. Više o susretu iduće nedjelje.

Tisak: Glas koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina