29. nedjelja kroz godinu, 22. listopad 2017. g.

23. 10. 2017.

ŽUPNE OBAVIJESTI
29. nedjelja kroz godinu, 22. listopad 2017. g.

Spomendan svetaca:

ponedjeljak: Sv. Ivan Kapistranski
subota: Sv. Šimun i Juda Tadej

1. Misijska nedjelja: Milostinja današnje nedjelje namijenjena je za potrebe misija. Zahvaljujemo na vašim prilozima.

2. Dekanatski susret bračnih parova: Sutra u 19.00 sati održava se Dekanatski susret bračnih parova u Pastoralnom centru župe Valpovo. Ovaj susret dio je pripreme za Nadbiskupijski dan obitelji.

3. Nadbiskupijski Dan obitelji: Ured za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira i poziva sve obitelji i bračne parove na Nadbiskupijski dan obitelji, koji se slavi jednom u tri godine, a koji će se održati u subotu 28. listopada 2017. u Đakovu.
Pozivamo da se što više parova prijavi za ovaj susret, a prijaviti se možete u župnom uredu do četvrtka 26. listopada ili župniku osobno. Predviđene su igraonice i za djecu, pa mogu ići i čitave obitelji s djecom.

Proslava će imati dva dijela. U 9 sati je molitveni početak te pozdrav nadbiskupa. U 9.25 slijedi predavanje na temu „Majčinstvo i očinstvo-poziv i poslanje“, koje izlaže dr. sc. Danijel Crnić, profesor KBF-a u Zagrebu. U 10 sati počinju radionice, a u 11.45 Scenski prikaz „Milosrdni Otac“, koji će izvesti glumačka skupina iz Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. U 12.10 djeca će uputiti svoju poruku roditeljima, a potom u 12.45 u katedrali započinje priprava za euharistijsko slavlje, koje će započeti u 13 sati.

4. Biblijska grupa: U srijedu, 25. listopada iza večernje mise biti će susret Biblijske grupe u samostanskim prostorijama.

5. Zahvala: Zahvaljujemo svim obiteljima i pojedincima iz župe koji su nam pomogli u organizaciji Duhovnog kapitula FRAME, te da smo mogli 100 framaša dostojno ugostiti i počastiti. Hvala ženama koje su spremile i uredile crkvu i pokrajnje prostore, hvala kuharima, svima koji su nam donijeli kolače ili sl., a posebno zahvaljujem mladima iz FRAME Belišće koji su bilo čitavo vrijeme na raspolaganju i pokazali se kao dobri domaći kroz čišćenje i spremanje.

6. Tisak: Glas koncila