30. nedjelja kroz godinu, 28. listopada 2018. g.

28. 10. 2018.

Spomendan svetaca:
četvrtak: Svi sveti
petak: Dušni dan
subota: Svi pokojni franjevačkog reda

1. Svi Sveti: U četvrtak na svetkovinu Svih Svetih misna slavlja u Belišću su u 8.00, 11.00 i 18.00 sati. U Bistrincima u 9.00, a u Kitišancima u 10.30 sati. U 15.00 sati na belišćanskom groblju je Služba Riječi i molitva za pokojne kod središnjeg križa.

2. Dušni dan: U petak je Spomen svih vjernih mrtvih – Dušni dan. Sveta misa je u kapelici Male Gospe na Gradskom groblje u Belišću u 16.00 sati. Taj dan nema večernje mise u župnoj crkvi. Sveta misa u Bistrincima je u 9.00 sati, a na bistrinačkom groblju Služba riječi i molitva za pokojne biti će u 15.00 sati kod središnjeg križa.
**N.B! Na Svi svete i Dušni dan nema župne kateheze za sve uzraste.

3. Tribina: Nastavljamo s novim ciklusom tribina u ovoj godini, stoga vas sve pozivamo na tribinu „Vjernik – nevjernik: mogućnost(i) dijaloga“, na kojoj će gostovati istaknuti svećenik, teolog i sveučilišni profesor prof. dr. sc. Tonči Matulić s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Tribina će biti održana u utorak, 30. listopada 2018. g., s početkom u 19.00 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća. Moderator tribine bit će prof. Branko Matišić. Ulaz slobodan.

Prof. dr. sc. Tonči Matulić katolički je svećenik, redoviti profesor i pročelnik Katedre moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je devet knjiga i veći broj znanstvenih radova. Godine 2009. osvojio je nagradu „Hrvatska knjiga godine” za knjigu „Metamorfoze kulture”. Kao teolog i intelektualac, iznimno je aktivan u medijima te često nastupa kao kritički komentator na aktualna vjerska, moralna i bioetička, društvena i politička pitanja.

4. Molitveno bdijenje: Sve mlade naše župe pozivamo na molitveno bdijenje skupa s mladima župe Valpovo uoči svetkovine Svih Svetih koje će se održati u valpovačkoj župnoj crkvi u srijedu, 31. listopada s početkom u 21.00 sat.

5. Prva knjiga vlč. Ivana Petrovića: U našem župnom uredu možete kupiti knjigu vlč. Ivana Petrovića sina naše župe i župnika u Bučici u sisačkoj biskupiji. Knjiga je izdana povodom početka obnove kapele u Bučici i emitiranjem 100. vjerske emisije u programu Radio Banovine pod nazivom „Obzor nade“. Sav prihod od prodaje namijenjen je za obnovu kapele. Cijena 50.00 HRK.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila, Marija