31. nedjelja kroz godinu, 1. studenog 2020. g.

31. 10. 2020.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Spomen svih vjernik pokojnika – Dušni dan
utorak: Svi spokojni franjevačkog reda
srijeda: Sv. Karlo Boromejski

1. Molitva za pokojne: Danas u 15,00 sati na belišćanskom groblju je Služba Riječi i molitva za pokojne kod središnjeg križa.

2. Dušni dan: Sutra je Spomen svih vjernih mrtvih – Dušni dan. Sveta misa za sve koji počivaju na belišćanskom groblju biti će u 16.00 sati ispred crkve Male Gospe na Gradskom groblje u Belišću. Sutra nema svete mise u župnoj crkvi.

* U Bistrincima je sveta misa u 9.00 sati za sve pokojne Bistrinčane, a na bistrinačkom groblju biti će Služba riječi i molitva za pokojne u 15.00 sati kod središnjeg križa.

3. Liturgijske kateheze za odrasle: Sutra nastavljamo s liturgijskim katehezama za odrasle koje će biti u dvorani bl. Alojzija Stepinca s početkom u 20.00 sati.

4. Potpuni oprost za pokojne: Apostolska pokorničarna dekretom je omogućila da se potpuni oprost za pokojne može dobiti tijekom cijeloga mjeseca studenoga, a ne samo kako je uobičajeno u osmini, od 1. do 8. studenoga. Usto, vjernici mogu sami odlučiti kada će ispuniti uvjete, koji su pohod grobljima, sudjelovanje na misi, molitva Očenaša i Vjerovanje, sakrament pomirenja i pričest te molitva na nakanu Svetoga Oca. Više informacija na našoj web stranici.

* Mogućnost za ispovijed je pola sata prije svagdanje svete mise.

5. Završetak karantene: Bogu zahvalni došli smo sretno do kraja karantene za naše samostansko bratstvo. Imali smo sreću da smo kroz sve ovo prošli s blagim simptomima. Neki nemaju takvu sreću, a za njih smo redovito prikazivali svetu misu u samostanskoj kapeli kao i za sve zdravstvene djelatnike i odgovorne u borbi s ovom pandemijom. Vraćamo se redovitim dužnostima te se radujemo zajedničkim misnim slavljima i susretima s vama. Zahvaljujemo svima vama koji ste nas kroz ovo vrijeme duhovno ili materijalno pomogli. Posebnu zahvalnost dugujemo našem subratu fra Marku Neretljaku koji nas je ovaj tjedan zamijenio u dužnostima kao i vlč. Zvonku Mraku i vlč. Luki Ćosiću iz Valpova koji su “uskočili” u prvim danima karantene. Neka vam Gospodin uzvrati svojom velikodušnošću.

* Župni ured počinje od ovoga tjedno redovito uredovati, a župnu katehezu nastavljamo 4. studenog 2020.

6. Tisak: Glas koncila, Živo vrelo i Marija