31. nedjelja kroz godinu, 3. studenog 2019. g.

04. 11. 2019.

ŽUPNE OBAVIJESTI
31. nedjelja kroz godinu, 3. studenog 2019. g.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Karlo Boromejski
utorak: Svi spokojni franjevačkog reda
subota: Posveta Lateranske bazilike

1. Susreti za roditelje: Ovaj tjedan održavaju se susreti za roditelje prvopričesnika i krizmanika. U srijedu, 6. studenog je susret za roditelje prvopričesnika (2. i 3. razred osnove škole), a u četvrtak 7. studenog 2019. za roditelje krizmanika (8. razred osnovne škole i 1. i 2. razred srednje škole). Susreti počinju u 19,00 sati, a održati će se u dvorani Bl. Alojzija Stepinca. Tema susreta je „Vjera u čovjekovom životu – smisao i značenje“ koju će izložiti fra Dario Mican župni vikar. Svrha ovih susreta za roditelje je poticaj na življenje i svjedočenje vlastite vjere te aktivno uključivanje u pripravu djece za svete sakramente. Susreti su otvorene naravi prema tome mogu sudjelovati i roditelji ostalih dobnih skupina

2. OFS: Franjevački svjetovni red ima svoj redoviti susret u utorak nakon svete mise.

3. Vjera i svijetlo: Zajednica „VJERA I SVJETLO“ imat će susret sljedeće nedjelje, 10. studenog, s početkom u 16,00 sati. Koordinacijska ekipa za pripremu susreta sastat će se u srijedu, 6. studenog, poslije večernje svete mise.

4. Hodočašće u Vukovar: Pozivamo sve naše župljane da se odazovu pozivu našeg Nadbiskupa na spomen – hodočašće u Vukovar u ponedjeljak, 18. studenoga. To je 28. obljetnica stradanja stanovnika Vukovara i Hrvatskog Podunavlja u Domovinskom ratu. Kao i prijašnjih godina odlučili smo organizirati autobus do Vukovara. Cijena prijevoza za odrasle je 40 kn, a djeca osnovne i srednjih škola imaju besplatan prijevoz. Prijaviti se možete u župnom uredu.

5. Uvođenje ministranata u službu: Iduće nedjelje za vrijeme svete mise u 9,45 sati biti će svečani obred uvođenja novih ministranata u službu.

6. Nedjelja bračnih jubileja: Još uvijek traju prijave za nedjelju bračnih jubileja koju ćemo obilježiti u nedjelju, 17. studenog. Nekoliko parova se prijavilo, pozivamo druge da se ohrabre i prijave.

7. Tisak: Glas koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina