32. nedjelja kroz godinu, 11. studenog 2018. g.

11. 11. 2018.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Jozafat
srijeda: Sv. Nikola Tavelić, blagdan
subota: Sv. Elizabeta Ugarska, blagdan

1. Štafeta smrti: U sklopu ciklusa “Vukovar 1991 u Belišću 2018” pozivamo sve na projekciju dokumentarnog filma “Štafeta smrti” koji će se prikazati sutra u Velikoj vijećnici grada Belišća s početkom u 19.00 sati. Ulaz slobodan. Ovaj dokumentarni film podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca.

2. Sv. Elizabeta Ugarska: U subotu je Sv. Elizabeta Ugarska, zaštitnica trećeg franjevačkog reda. Pozivamo članove OFS-a i FRAME na misu u 8.00 sati.

3. „I umom gradu Vukovar svijetli“: Kordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine poziva sve na zajedničko paljenje lampiona i molitvu za sve žrtve grada Vukovara u subotu, 17. studenog s početkom u 18:30 sati u Parku hrvatskih dragovoljaca u Belišću. Pozivamo sve župljane da taj dan u večernjim satima upale svijeće na prozorima obiteljskih domova kao znak sjećanja.

4. Dan sjećanja na žrtve grada Vukovara: U nedjelju, 18. studenog je „Dan sjećanja za sve žrtve grada Vukovara“. To je 27. obljetnica stradanja stanovnika Vukovara i hrvatskog Podunavlja u Domovinskom ratu. Grad Belišće organizira besplatan prijevoz za sve koji žele ići u Vukovar. Prijave su u zgradi Gradske uprave.
* Na poticaj vukovarskih franjevaca naša župa priključiti će se akciji „Zvon za Vukovar“ kada će zvona naših crkava u 18h i 11 min. zvoniti u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, te ćemo darovati jedan križ s obilježjima župe za „Zid križeva“ koji se nalazi u Franjevačkom muzeju u Vukovaru.

5. Uvođenje ministranata u službu: Iduće nedjelje na misi u 9.45. imati ćemo svečani obred uvođenja novih ministranata u službu.

6. Nedjelja bračnih jubileja: Još uvijek traju prijave za nedjelju bračnih jubileja koju ćemo obilježiti u nedjelju, 25. studenog na misi u 8.00 sati u Belišću. Nekoliko parova se prijavilo, pozivamo druge da se ohrabre i prijave. Bračni parovi mogu se prijaviti u župnom uredu.

7. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za vitraje i godišnji obiteljski dar (lukno).

8. Tisak: Glas koncila, Veritas