33. nedjelja kroz godinu, 15. studenog 2020. g.

14. 11. 2020.

Spomendan svetaca:
utorak: Sv. Elizabeta Ugarska
subota: Prikazanje BDM

1. „I umom gradu Vukovar svijetli“: Kordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine poziva sve na zajedničko paljenje lampiona i molitvu za sve žrtve grada Vukovara koje će se održati u utorak, 17. studenog u Parku hrvatskih dragovoljaca u Belišću s početkom u 19.30 sati

2. Sv. Elizabeta Ugarska: U utorak, 17. studenog blagdan sv. Elizabete Ugarske zaštitnice trećeg samostanskog i svjetovnog reda sv. Franje. Pozivamo članove OFS-a i FRAME na svetu misu u 18.00 sati.

3. OFS: Franjevački svjetovni red ima redoviti susret u utorak nakon svete mise.

4. Dan sjećanja na žrtve grada Vukovara: U srijedu, 18. studenog je državni blagdan „Dan sjećanja za sve žrtve grada Vukovara“. To je 29. obljetnica stradanja stanovnika Vukovara i hrvatskog Podunavlja u Domovinskom ratu. Za članove Crkve to je i dan Spomen-hodočašća u grad Vukovar. Prema epidemiološkim preporukama ove godine neće biti organiziranog župnog hodočašća u Vukovar. Taj dan nema župne kateheze za sve uzraste.

* Na poticaj vukovarskih franjevaca naša župa priključiti će se akciji „Zvon za Vukovar“ kada će zvona naših crkava zvoniti taj dan u 18.11 sati u znak sjećanja na žrtvu Vukovara.

* Pozivamo sve župljane da utorak navečer zapale svijeće na prozorima obiteljskih domova u znak sjećanja.

5. Euharitijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom je četvrtkom nakon svete mise u 18.00 sati.

6. Nedjelja bračnih jubileja: Još uvijek traju prijave za nedjelju bračnih jubileja koju ćemo obilježit iduće nedjelje, 22. studenog. Potičemo bračne parove da se prijave, te da svečano i vjernički obilježimo bračne jubileje.

7. Lukno: Nalazimo se pred sezonom grijanja te vas potičemo da darujete prilog za godišnji obiteljski dar (lukno) i crkvene potrebe. Hvala svima koji su to već učinili.

8. Tisak: Glas koncila