33. nedjelja kroz godinu, 17. studenog 2019. g.

16. 11. 2019.

Spomendan svetaca:

četvrtak: Prikazanje BDM
petak: Sv. Cecilija

1. Gostovanje Zbora i Orkestra: Današnju svetu misu s početkom u 18.00 sati predslaviti će mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, a članovi akademskog zbora Pro musica i Tamburaškog orkestar Mostar pjevat će i svirati na misnom slavlje pod vodstvom maestra don Dragan Filipovića. Po završetku misnog slavlja uslijedit će koncert za sve župljane. Izvoditi će se skladbe sakralne i domoljubne tematike.

2. Dan sjećanja na žrtve grada Vukovara: Sutra je „Dan sjećanja za sve žrtve grada Vukovara“. To je 28. obljetnica stradanja stanovnika Vukovara i hrvatskog Podunavlja u Domovinskom ratu. Program počinje u 10 sati u krugu Vukovarske bolnice, a u 10.30 sati kreće Kolona sjećanja koja prolazi kroz vukovarske ulice do Memorijalnog groblja. Središnji dio hodočašća je misno slavlje koje će u 13.00 sati na Memorijalnom groblju predvoditi mons. dr. Ratko Perić.

 Hodočasnici koji idu u Vukovar u organizaciji župe kreću sutra u 7.30 sati s župnog parkirališta.
 Na poticaj vukovarskih franjevaca naša župa priključiti će se akciji „Zvon za Vukovar“ kada će zvona naših crkava u 18h i 11 min. zvoniti u znak sjećanja na žrtvu Vukovara.
 Pozivamo sve župljane da večeras upale svijeće na prozorima obiteljskih domova u znak sjećanja.

3. „I umom gradu Vukovar svijetli“: Kordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine poziva sve na zajedničko paljenje lampiona i molitvu za sve žrtve grada Vukovara koje će se održati sutra u 19:30 sati u Parku hrvatskih dragovoljaca u Belišću.

4. OFS: Franjevački svjetovni red ima svoj redoviti susret u utorak nakon svete mise.

5. Tribina: Pozivamo sve zainteresirane na tribinu „Misterij i smisao patnje“ na kojoj će gostovati svećenik i isusovac p. Ivan Ike Mandurić. Tribina će biti održana u petak, 22. studenog 2019. g., s početkom u 19.00 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća.

6. Sv. Cecilija: U petak je spomendan sv. Cecilije, zaštitnice pjevača, glazbenika, i crkvene glazbe. Zbog tribine koja je taj dan proslavu ćemo ju dan ranije u četvrtak, 21. studenog „misom uočnicom“ u 18.00 sati. Pozivamo sve članove naših župnih zborova da pjevanjem animiraju svetu misu, te sudjeluju u zajedničkom druženju nakon svete mise.

7. Tisak: Glas koncila