4. nedjelja kroz godinu, 31. siječnja 2021. g.

30. 1. 2021.

Spomendan svetaca:
utorak: Prikazanje Gospodinovo – Svijećnica, blagdan
srijeda: Sv. Blaž
petak: Sv. Agata
subota: Sv. Petar Krstitelj i Pavao Miki i drugovi

1. Svijećnica: U utorak, 2. veljače je blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnica. Taj dan slavimo Dan života, Dan Posvećenog života te međunarodni dan pokreta Vjera i svjetlo. Sveta misa s blagoslovom svijeća je u 18.00 sati.

2. Nastavak župne kateheza: Od utorka započinje drugi dio župne kateheza za sve uzraste prema redovitom rasporedu.

3. Sv. Blaž: U srijedu, 3. veljače slavimo spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika. Sveta misa je u 18.00 sati, a po završetku mise uslijedit će tradicionalni blagoslov grla za sve vjernike.

4. Mise u Bistrincima: Od ovoga tjedna nastavljaju se mise četvrtkom i prvim petkom u mjesecu u Bistrincima u 18.30 sati.

5. FRAMICA: Susreti framice nastavljaju se održavati svake nedjelje poslije „dječje mise“ u 9.45 sati. Na susretima mogu sudjelovati djeca od 4. do 7. razreda osnovne škole.

6. Kanonska vizitacija: Od 5. do 7. veljače 2021. g. održati će se kanonska vizitacija našeg samostanskog bratstva koje će pohoditi generalni vikar franjevaca mnogopoštovani fra Shean Sheridan, TOR. General vikar reda pohađa samostansko bratstvo u prigodi redovite četverogodišnje kanonske vizitacije prilikom koje obilazi samostane naše franjevačke provincije, susreće se i razgovara s braćom, te upoznaje s njihovim način služenja Provinciji i mjesnoj Crkvi. Generalni vikar će iduće nedjelje sudjelovati na svetoj misi u 18.00 sati, a poslije mise imat će susret s članovima franjevačkog svjetovnog reda i FRAME.

7. Tisak: Glas koncila, Marija