5. nedjelja kroz godinu, 4. veljače 2018. g.

04. 2. 2018.

Spomendan svetaca:
ponedjeljak: Sv. Agata
utorak: Sv. Petar Krstitelj i Pavao Miki i drugovi
petak: Sv. Skolastika, dj.
subota: Bl. Alojzije Stepinac

1. Roditeljski sastanak: Sastanak za roditelje ovogodišnjih krizmanika (2. razr. srednje škole) održati će se u utorak, 6. veljače u dvorani Bl. Alojzija Stepinca s početkom u 19.00 sati.

2. Zaručnički tečaj: U srijedu, 7. veljače u 19.30 sati u prostorijama katehetskog centra u Valpovu započinje zaručnički tečaj. Idući tečaj je tek u rujnu ove godine.

3. Stepinčevi dani: U petak, 9. veljače započinjemo Stepinčeve dane u župi koji traju do 15. veljače kada kod nas gostuje mons. Juraj Batelja voditelj kauze za proglašenjem svetim bl. Alojzija Stepinca. Svaki dan u obliku popričesne meditacije slušati ćemo prigodne riječi bl. Alojzija Stepinca, moliti litanije te molitvu za proglašenje svetim. U petak, 9. veljače imamo euharistijsko klanjanje iza večernje mise, a u subotu, 10. veljače na spomendan bl. Alojzija biti će svečana sveta misa u 18.00 sati, a pjevanje animira CPD Mir. Pozivamo vas da u što će većem broj sudjelujete o ovim danima naročito na Stepinčevo. Ostale detalji programa biti će na plakatu i web stranici. Napominjemo da u subotu nema jutarnje mise.

4. Svjetski dan bolesnika: Iduće nedjelje je Gospa Lurdska i Svjetski Dan bolesnika. Na misama ćemo posebno moliti za sve bolesne, te ćemo euharistijsko klanjanje u četvrtak prikazati za sve bolesne. U Bistrincima će u toj prigodi nakon nedjeljne mise biti postavljen i blagoslovljen kip Gospe Lurdske donesen iz Lurda koji je darovala jedna župljanka.

5. Nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu: Još uvijek traju prijave za nadbiskupijsko hodočašće u Zagreb i Krašić bl. Alojziju Stepincu koje će se održati u subotu, 3. ožujka 2018. g. Prijaviti se možete u župnom uredu. Cijena hodočašća je 140 kn po osobi.

6. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za obnovu župne crkve i godišnji obiteljski dar (lukno).

7. Tisak: Glas koncila, Veritas i MAK