6. nedjelja kroz godinu, 14. veljače 2021. g

13. 2. 2021.

1. Sjednica ŽEV-a: Sutra će se održati sastanak Župnog ekonomskog vijeća s početkom u 18.30 sati. Sastanak će održati u samostanu.

2. OFS: Franjevački svjetovni red ima redoviti susret u utorak nakon mise u 18.00 sati.

3. Pepelnica – početak Korizme: U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda; počinje vrijeme Korizme. Taj dan je zapovijedani post i nemrs. Misa u Bistrincima je na Pepelnicu u 18.30 sati, stoga, neće biti svete mise u četvrtak. Križni put u Belišću je petkom u 17.30 sati u župnoj crkvi, a nedjeljom u 17.00 sati u samostanskom dvorištu. U Bistrincima je križni put nedjeljom u 14.00 sati. Kao i prošlih godina svakog petka skupljati ćemo milostinju za potrebe župnog CARITASA, a u košari kod kipa Sv. Antuna skupljamo priloge u namirnicama.

4. Misne nakane: Od srijede možete upisati misne nakane za ostatak godine u župnom uredu.

5. Spomen na slugu božjega o. Pelbárt Ladislava Lukácsa: U četvrtak, 18. veljače navršava se 105 godine od rođenja o. Pelbárta Ladislav Lukácsa jednoga od sedmorice franjevaca, članova Mađarske franjevačke provincije koji su podnijeli mučeništvo između 1944. i 1954. godine za vrijeme komunističkih progona. O. Pelbárt je rođen u Bistricima, a kršten u valpovačkoj crkvi. Na stolu za tisak možete uzeti molitvu za proglašenje blaženim, a ovaj spomen obilježit ćemo svetom misom na Pepelnicu u Bistrincima.

6. Zaručnički tečaj: U srijedu, 3. ožujka u 19.30 sati započinje zaručnički tečaj koji će se održavati u valpovačkoj župnoj crkvi. Tečaj će trajati do 11. ožujka, a prijave zaručnika su na prvom predavanju. Sljedeći zaručnički tečaj je u rujnu.

7. Tisak: Glas koncila