7. nedjelja kroz godinu, 23. veljače 2020. g

29. 2. 2020.

1. Susreti za roditelje: Ovaj tjedan održavaju se susreti za roditelje prvopričesnika i krizmanika. Sutra je susret za roditelje prvopričesnika (2. i 3. razred osnove škole), a u utorak za roditelje krizmanika (8. razred osnovne škole i 1. i 2. razred srednje škole). Susreti počinju u 19-00 sati, a održati će se u dvorani Bl. Alojzija Stepinca. Tema susreta je „Život u (ne)kulturi ekrana – izazovi digitalizacije”koju će izložiti fra Josip Dolić, đakon. Svrha ovih susreta za roditelje je poticaj na življenje i svjedočenje vlastite vjere te aktivno uključivanje u pripravu djece za svete sakramente. Susreti su otvorene naravi prema tome mogu sudjelovati i roditelji ostalih dobnih skupina.

2. Dekanatski susret bračni parova: Sutra se u pastoralnom centru župe Valpovo održava dekanatski susret bračnih parova s početkom u 19.30 sati. Voditelj susreta je gospođa Elizabeta Matuzović iz nadbiskupijskog i bračnog savjetovališta u Osijeku, a tema susreta je: „Brak (pro)živjeti“.

3. Misne nakane: Od utorka možete upisati misne nakane za ostatak godine u župnom uredu.

4. Pepelnica – početak Korizme: U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda; počinje vrijeme Korizme. Taj dan je zapovijedani post i nemrs. Misa u Bistrincima je na Pepelnicu u 18.30 sati, stoga, neće biti svete mise u četvrtak. Križni put u Belišću je petkom u 17.30 sati u župnoj crkvi, a nedjeljom u 17.00 sati u samostanskom dvorištu. U Bistrincima je križni put nedjeljom u 14.00 sati. Kao i prošlih godina svakog petka skupljati ćemo milostinju za potrebe župnog CARITASA, a u košari kod kipa Sv. Antuna skupljamo priloge u namirnicama.

5. ŽPV: U četvrtak, 27. veljače s početkom u 19.00 sati biti će sastanak Župnog pastoralnog vijeća u samostanskim prostorijama.

6. Dekantsko hodočašće: Najavljujemo dekanatsko korizmeno hodočašće u svetište Majke Božje Đudske – Mariagyud i Pečuh koje će se održati u subotu, 21. ožujka 2020. g. Cijena hodočašća je 50.00 HRK, a prijaviti se možete u župnom uredu do 8. ožujka.

7. Križni put mladih: Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira XV. Križni put za mlade koji će se održati u subotu, 28. ožujka 2020. g. Mladi će na križni put krenuti iz Svetišta Gospe Žalosne u Dragotinu te će na relaciji dugoj oko 18 kilometara proći kroz Župu Trnava do Centra za duhovne obnove „Božje milosrđe“ na Ovčari, gdje će biti misno slavlje. Prijevoz do Dragotina iz Belišća i povratak biti će organiziran, a cijena puta je 30.00 HRK. Potičemo mlade da se prijave, a to mogu učiniti u župnom uredu do 23. ožujka.

8. Tisak: Glas koncila, Živo vrelo