8. nedjelja kroz godinu, 3. ožujka 2019. g.

06. 3. 2019.

1. Pepelnica – početak Korizme: U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda; počinje vrijeme Korizme. Taj dan je zapovijedani post i nemrs. Misa u Bistrincima je na Pepelnicu u 18.30 sati, stoga, neće biti svete mise u četvrtak. Križni put u Belišću je petkom u 17.30 sati u župnoj crkvi, a nedjeljom u 17.00 sati u samostanskom dvorištu. U Bistrincima je križni put nedjeljom u 14.00 sati. Kao i prošlih godina svakog petka skupljati ćemo milostinju za potrebe župnog CARITASA, a u košari kod kipa Sv. Antuna skupljamo priloge u namirnicama.
2. Misne nakane: Od utorka možete upisati misne nakane za ostatak godine u župnom uredu.
3. OFS: Franjevački svjetovni red ima redoviti susret u utorak, 5. ožujka iza mise u 18.00 sati.

4. Dekantsko hodočašće: Traju upisi za dekanatsko korizmeno hodočašće u Voćin koje će se održati u subotu, 30. ožujka 2019. g. Cijena hodočašća je 50.00 HRK, a prijaviti se možete u župnom uredu.

5. Hodočašće u Lurd: Traju prijave i za župno hodočašće u Lurd koje će se održati od 30. lipnja. do 7. srpnja 2109. g. Hodočašće organiziramo skupa s župom Valpovo, a cijena aranžmana po osobi je 3500 HRK. Prilikom upisa uplaćuje se prva rata od 1000 HRK. Više detalja o hodočašću možete pronaći na web stranici župe i plakatu ispred crkve.

6. Križni put mladih: Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira XIV. Križni put za mlade održati će se u subotu, 6. travnja 2019. g. Pješači se dionicom dugom 23 km od župne crkve u Sibinju do župne crkve Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Prijevoz do Sibinja i povratak iz Sl. Broda biti će organiziran autobusom. Na križnom putu mogu sudjelovati svi mladi od srednje škole na više. Prijaviti se možete u župnom uredu ili osobno fra Dariu.

7. Tisak: Glas koncila, Marija i Glasnik Srca Isusova i Marijina