Belišćanski framaši na proslavi 30 godina Frame u Hrvatskoj

13. 5. 2022.

Članovi naše Frame Belišće sudjelovali su na proslavi 30. rođendana Frame u Hrvatskoj u subotu 30. travnja 2022. na zagrebačkom Svetom Duhu pod geslom: „Neka imaju Duha Gospodnjeg“. Domaćin ovoga susreta bila je Frama Sveti Duh, a sudjelovali su brojni bivši i sadašnji članovi Frame iz cijele Hrvatske. Ovome događaju iz naše Frame prisustvovali su Noemi Bugarinović, Karlo Mikić, Katarina Radović, Karol Jurišić i Klara Stanković.

U 5 sati sastali smo se ispred crkve sv. Josipa Radnika u Belišću i, nakon što smo se pozdravili s našim duhovnim asistentom fra Mirkom Miškovićem, zajedno s ostalim framašima Osječkog područnog bratstva krenuli smo prema Zagrebu. Oko 9.30 sati došli smo na Sveti Duh, a već u 10 sati započeli smo s molitvom krunice. U 11 sati uslijedilo je svečano euharistijsko slavlje koje je predslavio mons. Ivica Petanjak. Nakon svete mise imali smo zajedničko fotografiranje, a zatim i ručak. Nakon ručka iskoristili smo slobodno vrijeme šećući se Zagrebom i družeći se s ostalim framašima. U 15 sati uslijedila je pobožnost klanjanja. Nakon klanjanja uputili smo se prema Hrvatskom katoličkom sveučilištu gdje se održao prigodan program proslave 30 godina Frame. Voditelji programa bili su Luka Suman i Mihaela Stanić, potpredsjednik i tajnica OPB-a. Na samome početku zbor Voluntas Tua otpjevao je himnu susreta te su uslijedili prigodni pozdravi. Zatim je bilo predstavljanje framaške monografije u kojoj su sadržane informacije i fotografije iz bogate Framine povijesti. Slijedio je igrokaz koji se sastojao od dva duhovita skeča, a nakon toga je fra Ante Vučković održao duhovni nagovor. Kraj ovog nezaboravnog susreta bio je koncert zbora Voluntas Tua i fra Ivana Matića. Glazbeni gost iznenađenja bila je Božja pobjeda. Sve što je lijepo kratko traje, pa je tako i našem susretu došao kraj. Ispunjeni radošću i blagostanjem, u kasnim večernjim satima uputili smo se svojim kućama.

Izrazito veliko zadovoljstvo bilo nam je sudjelovati u ovakvom nezaboravnom događaju. S nestrpljenjem očekujemo i veselimo se budućim proslavama.

 

(tekst: Klara Stanković)