Četvrta korizmena nedjelja, 19. ožujka 2023. g.

18. 3. 2023.

1.Križni put: Danas u 17 sati održava se pobožnost križnog puta u samostanskom dvorištu. Postaje križnog puta čitaju kandidati za sakrament krizme, a iduću nedjelju pobožnost križnoga puta animiraju naši prvopričesnici. Stoga oni ne će imati redovite sate župne kateheze u srijedu i petak.

2.„Korizmene karitativne akcija“: Članovi zajednice Vjera i svjetlo iza svete mise su nam priredili „djela svojih ruku i truda“, a iduću nedjelju župni Caritas ima svoju karitativnu akciju prodaje kolača. Stoga nagradimo njih trud.

3.Ispovijed za djecu: Idući tjedan u našoj župi je ispovijed djece za vrijeme školskoga sata vjeronauka. Raspored možete vidjeti na oglasnoj ploči.

4.Bolesnici uskrsna ispovijed: U subotu 25. ožujka s početkom u 10 sati biti će u župnoj crkvi ispovijed i sveta misa za stare i bolesne koji su pokretni. Molimo da ih obavijestite. Za starije koji žele doći na ispovijed, a nemaju prijevoza možete nam javiti u župni ured, a mi ćemo osigurati prijevoz. Članove naših zajednica i zborova pozivamo da nam pomognu u organizaciji i prijevozu bolesnika, a župljane potičemo da donesu kolače ili slično za naše starije i bolesne.

**Bolesnike koji ne mogu doći u crkvu pohodit ćemo kod kuće od 27. do 30. ožujka. Ako kod nekih naših starijih i bolesnih nismo do sada dolazili, a htjeli bi se ispovijedati i pričestiti, molimo da ih prijavite u župni ured. Hvala

5.Sv. Josip: U ponedjeljak 20. ožujka slavimo svetkovina Sv. Josipa zaštitnika naše domovine. U našoj župi to je dan godišnjeg župnog klanjanja. Svete mise su u 8 i 18 sati. Nakon jutarnje mise Presveti oltarski sakrament biti će izložen na našem oltaru na cjelodnevno klanjanje.

* Raspored klanjanja je sljedeći: 9 do 10 župni zbor10 do 11 žene koje čiste crkvu11 do 12 vjernici iz Bistrinaca12 do 13 vjernici iz Kitišanaca13 do 14 Vjera i svjetlo; 14 do 15 Udruga sv. Vinka;  15 do 16 Vjenčići sv. Josipa16.00 do 17.00 OFS, Frama i Framica; 17 do 18 Zajedničko klanjanje (pjevanje animira CPD Mir)

6.Duhovna obnova u korizmi: U subotu i nedjelju u našoj Župi biti će duhovna obnova koju će predvoditi o. Boris Jozić, član Družbe Isusove. Duhovna obnova započet će u subotu 25. ožujka u 15. 30 sati s susretom za djecu od 2. do 8. razreda O.Š. U 16. 15 sati susret će imati naši kandidati za krizmu (8. raz. O.Š. i 1. i 2. razr. S. Š.) kao i svi ostali mladi. U 17 sati susret imaju roditelji naših prvopričesnika i krizmanika. U subotu je sveta misa navečer u 18h, nema svete mise u 8h, a nakon mise uslijedit će duhovni nagovor i euharistijsko klanjanje. Duhovna obnova završava u nedjelju na svetim misama u 8, 9.45 i 11 sati. Dođimo, obnovimo se i pripremimo za Uskrs!

7.Biblijski duhovni susret u korizmi za Valpovački dekanat pod nazivom: „Upoznati snagu Isusa Krista“ je u ponedjeljak, 20. ožujka u 19:15 u župnoj crkvi u Valpovu. Voditelj je vlč. dr. sc. Ivan Benaković.

8.Tisak: Glas Koncila i Živo vrelo