Četvrta vazmena nedjelja, 25. travnja 2021. g.

26. 4. 2021.

ponedjeljak: Sv. Marko, blagdan
utorak: Ozana Kotorska
četvrtak: Sv. Katarina Sijenska

1. Sv. Marko: Prema liturgijskim pravilima današnji blagdan sv. Marka prebacuje se na sutrašnji dan.

2. Sv. Josip Radnik: U subotu, 1. svibnja slavimo crkveni god i nebeskog zaštitnika naše župe sv. Josipa Radnika, obljetnicu posvećenja župne crkve i samostana, te Dan grada Belišća.

* Proslavi prethoditi trodnevnica koja će započeti pokorničkim bogoslužje u srijedu 28. travnja s početkom u 18.00 sati. Misna slavlja u dane trodnevnice su u 19.00 sati, a mogućnost za ispovijed je prije početka misnih slavlja.

* Misno slavlje prvoga dana predvodi vlč. Vjeko Lulić, župnik u Veliškovicma. Drugog dana trodnevnice misno slavlje predvodi fra Mirko Mišković, župni vikar u Belišću, a propovijeda vlč. Bruno Diklić, đakon u Valpovu. Nakon misnog slavlja uslijedit će predavanje koje će se održati u dvorani bl. Alojzija Stepinca, a gost predavač je dr. sc. Đurica Pardon župnik u Punitovcima, znanstveni suradnik i voditelj Hrvatskog katoličkog biblijskog djela. Tema predavanja je „Sveti Josip – brižni čuvar svoga i Božjeg domaćinstva“. Posljednji dan trodnevnice misno slavlje predvodi vlč. Krešimir Šaf, župnik u Soljanima i Strošincima.

* Svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Josipa Radnika u subotu 1. svibnja s početkom u 11.00 sati predslavit će vlč. dr. sc. Đurica Pardon. Na crkveni god svete mise su u 8.00 i 11.00 sati. Nema večernjih svetih misa u Belišću i Kitišancima.

2. Svibanjska pobožnost: U subotu započinjemo i svibanjsku pobožnost Majci Božjoj pola sata prije svagdanje svete mise.

3. Zahvala: Hvala svima koji su darovali svoj prilog za crkvu i godišnji obiteljski dar (lukno), te za obnovu krovišta u Kitišancima.

4. Tisak: Glas koncila