Dekanski pohod i blagoslov novih misnica

12. 3. 2024.

U utorak 12. ožujka 2024. obavljen je dekanski pohod Župe sv. Josipa Radnika u Belišću, a obavio ga je preč. Zvonko Mrak, dekan Valpovačkoga dekanata.

Pohod je započeo euharistijskim slavljem u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću kojemu je predsjedao belišćanski župnik fra Marko Neretljak, a koncelebrirali su župni vikar fra Mirko Mišković i valpovački dekan preč. Zvonko Mrak. Poseban događaj bio je blagoslov novoga liturgijskoga ruha tijekom euharistijskoga slavlja. Novo ruho blagoslovio je preč. Zvonko Mrak. Riječ je o devet novih misnica (po tri misnice u crvenoj, zelenoj i ljubičastoj boji), čiju su izradu financirali sami župljani brojnim akcijama prikupljanja sredstava i donacijama tijekom proteklih godinu dana. Na koncu euharistijskoga slavlja fra Mirko je predstavio župnoj zajednici nove misnice i obrazložio izbor motiva i simbola koji se na njima nalaze.

Poslije euharistijskoga slavlja uslijedila je zajednička sjednica Župnoga pastoralnoga vijeća i Župnoga ekonomskoga vijeća kojoj je predsjedao dekan. Članovi pastoralnoga i ekonomskoga vijeća razmijenili su s dekanom svoja razmišljanja o životu i radu u župnoj zajednici, osvrnuli se na dosadašnji rad i naznačili mogućnosti za budućnost, a dekan je na koncu pregledao i potpisao potrebnu dokumentaciju i župne knjige.