Druga vazmena nedjelja, 19. travnja 2020. g.

19. 4. 2020.

1. Župna crkva: Župna crkva Sv. Josipa Radnika je otvorena svaki dan od 8.00 do 19.00 sati vjernicima za osobnu molitvu, ali prema ovim uputama:

a) crkve je otvorena samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti;
b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše 10 osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra;
c) koristiti plivasept za dezinfekciju ruku prije ulaza koji se nalazi na stolu za tisak

2. Misne nakane: Na web stranici i oglasnoj ploči možete vidjeti raspored upisanih misnih nakana koje redovito služimo u našoj samostanskoj kapeli.

4. Sprovod: Sprovodi se redovito održavaju. Na sprovodu mogu sudjelovati samo članovi najuže obitelji. Mise zadušnice se ne održavaju, ali moguće ih je upisati te će se naknadno održati.

5. Sakramenti: Svi sakramenti, liturgijska slavlja i pobožnosti u crkvi se odgađaju do daljnjega. Dopušteno je samo slavlje ispovijedi i bolesničkog pomazanje u smrtnoj pogiblji.

6. Sv. Marko: U subotu, 25. travnja je blagdan Sv. Marka, evanđeliste. Tradicionalni blagoslov polja i sveta misa u svetištu Sv. Ane neće se održati.

7. Svakodnevni prijenos misnih slavlja:

*HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA prenosi svakodnevna misna slavlja iz crkve Tijela Kristova u Sopotu na HTV 3 i na HR3 od 18 sati.
*LAUDATO TV misna slavlja prenosi svakoga dana u 7 i 18:30 iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, a HRVATSKI KATOLIČKI RADIO svakoga dana u 7 sati također prenosi misno slavlje iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.
*RADIO MARIJA od ponedjeljka do subote prenosi misno slavlje u 7 sati iz svoga studija, a sa svojim nakanama slušatelji se mogu priključiti u molitvu vjernika na telefon (01) 23 27 777. Misu u 12 sati prenosi iz Kapelice HKS-a, Hrvatsko katoličko sveučilište (Universitas Studiorum Catholica Croatica).

8. Nedjeljna slavlja u obitelji: Na našoj web stranici možete pronaći tekstove za nedjeljna slavlja u svojim obiteljima koja priređuje Hrvatski institut za liturgijski pastoral.

9. Hvala: Zahvalni smo vam na svim darovima kroz protekle dane pandemije, jer i na taj način pokazujete da niste zaboravili svoju župnu zajednicu i fratre. Radujemo se kad vas sretno u župnom dvorištu i crkvi. U nadi da se uskoro vidimo na zajedničkim svetim misama sve vas srdačno pozdravljamo. Mir i dobro.